Абсолю Лабданум (Cistus ladaniferus)

Абсолю Лабданум (Cistus ladaniferus)

 

Абсолю Лабданум – е изключително упорит и има мощен, дълбок, богат, сладък балсамов аромат със слаб тревист нюанс и устойчива нотка на амбра. Използва се широко в парфюмерията заради отличната си фиксираща стойност и за придаване на богата, мека сладост и естествен подтон.

 

Метод: Абсолю се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол), в който нежеланите восъци слабо се разтварят. Обиконовено абсолюто се подлага на повторна обработка с алкохол. Обаче понякога остават малки количества восъци, смоли. Абсолюто може да се подложи и на молекулярна дестилация, която ще отстрани и последните нелетливи частици. 

 

 

Аромат: Мощен, дълбок, богат, сладък балсамов аромат със слаб тревист нюанс и устойчива нотка на амбра; изключително издръжлив.

 

Външен вид: Тъмно-кафяв цвят, пастообразен.

 

Приложение на Абсолю от Лабданум (Cistus ladaniferus)

 

Абсолютът от Лабданум (Cistus ladaniferus) е извлечен от растението Cistus ladaniferus, което се среща главно в Средиземноморския регион. Това е нискорастящ кустарник с ароматни листа и цветя, които се използват за добив на етерично масло и абсолют. Абсолютът от Лабданум има интензивен, топъл, дървесен и сладък аромат с нотки на балсам и кожа.

 

1. Парфюмерия: Ароматът на абсолюта от Лабданум е широко използван в парфюмерийната индустрия за добавяне на плътност, топлина и дълбочина към ароматите. Той често се използва като базова нотка в топли, ориенталски и дървесни парфюми.

 

2. Ароматерапия: Абсолютът от Лабданум може да се използва в ароматерапията за своите антистресови и релаксиращи свойства. Той е известен със своите успокояващи ефекти и може да помогне за облекчаване на напрежението и стреса.

 

3. Козметика: В козметичната индустрия, абсолютът от Лабданум се използва в кремове за лице, лосиони за тяло, сапуни и други продукти за грижа за кожата, за да добави аромат и да предостави благоприятни свойства за кожата.

 

4. Масажна терапия: Разреден в базово масло, абсолютът от Лабданум може да се използва за масажна терапия за стимулиране на циркулацията, релаксация на мускулите и подобряване на усещането за благополучие.

 

5. Ароматизиране на помещения: Абсолютът от Лабданум може да се използва за ароматизиране на помещения чрез разпръскване или използване на ароматизатори. Той създава уютна и топла атмосфера, и може да помогне за създаването на спокойствие и усещане за уют.

 

 

Произход на продукта: България.

 

 

Съхранение: Пазете от слънчева светлина и влага, добре затворено при t° 7°C - 25°C.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

 

20,00 лв.
Базова цена:20,00 лв.
Подобни продукти