Абсолю от Акация (Robinia pseudoacacia)

  • Колекция: Буджак

Абсолю от Акация (Robinia pseudoacacia)

 

 
Абсолю от цветя на бяла Акация се добива от суровина събрана в дива природа на Стара Планина и е от български произход. Бял салкъм, „Бяла акация“ е дървесен вид салкъм от сем. Бобови. Цветът от бяла акация има основно отхрачващо и успокояващо действие.

 

Акация бяла, Бял салкъм състав:

Химичният състав на акациевите цветове включва етерични масла и гликозиди, дървото и кората на младите дървета съдържат танин, етерчини масла, стигмастерол, фитостерол и листа - гликозиди и флавоноиди. Също така в различни части на това лечебно салкъм дърво се съдържа пектин.

 

 

Акация бяла, Бял салкъм лечебни свойства

Помага за подобряване на благосъстоянието, повишаване на имунитета. Бялата акация се счита за женско дърво, тя дава енергия, дава кураж на представителите на красивата половина на човечеството.

Белият акациев мед е силен диафоретичен агент, както и успокояващ. Подпомага тялото с витамини и помага за справяне с инфекциозните заболявания.

 

Метод: Абсолю от Акация се получава чрез екстракция на конкрет. Той е с зелеников цвят. Пастообразно състояние на продукта.

 

 

Приложение: Използва се в парфюмерийната, козметичната индустрия, ароматерапия, медицина.

Абсолютът от Акациясе използва в производството на аромасвещи, сапуни, за производство на перилни препарати, лосиони, кремове, парфюми и много други козметични продукти.

 

Аромат: наситен, сладко-билков аромат, преминаващ в дървесно-листен, характерен за цветя на акация.

 

Произход: България.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

Срок на годност: до 3 години.

20,00 лв.
Базова цена:20,00 лв.
Подобни продукти