Абсолю от Балсамова Ела (Abies balsamea)

Абсолю от Балсамова Ела (Abies balsamea)

 

Абсолютът от Балсамова ела, известна още като Abies balsamea, е извлечен от смолния балсам, който се намира в кората на тази конкретна ела.

Този божественния продукт се използва в парфюмерията, козметика и ароматерапията.

 

 

Метод: Абсолю се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол), в който нежеланите восъци слабо се разтварят. Обиконовено абсолюто се подлага на повторна обработка с алкохол. Обаче понякога остават малки количества восъци, смоли. Абсолюто може да се подложи и на молекулярна дестилация, която ще отстрани и последните нелетливи частици. 

 

 

Аромат: Абсолютът от Балсамова ела има характерен, свеж, балсамов аромат, който се описва като сладък, дървесен и балсамов. Счита се, че аромата му е успокояващ и релаксиращ.

 

Външен вид: Бледно жълта течлива форма.

 

Приложение на Абсолю от Балсамова ела.

Абсолютът от Балсамова ела също така може да се използва в различни козметични продукти, като сапуни, лосиони за тяло и кремове за лице, за да добави аромат и да осигури благоприятни свойства за кожата.

Трябва да се обърне внимание, че абсолютите са много концентрирани екстракти и трябва да бъдат използвани с предпазливост.

 

Абсолютът от Балсамова ела (Abies balsamea) има разнообразни приложения в парфюмерията, ароматерапията и козметиката поради своя уникален аромат и благоприятни свойства.

 

1. Парфюмерия: Аромата на абсолюта от Балсамова ела е често използван в парфюмерийната индустрия за създаване на аромати с дървесно-балсамови нотки. Той добавя топлина, сладост и характер на парфюмерийни смеси.

 

2. Ароматерапия: Аромата на абсолюта от Балсамова ела се използва в ароматерапията за своите успокояващи и релаксиращи свойства. Той може да бъде вдишван, добавен към ароматизатори или разреждан и масажиран в кожата като част от терапевтична процедура.

 

3. Козметика: В козметичната индустрия, абсолютът от Балсамова ела се използва за добавяне на аромат и за благоприятните си свойства за кожата. Той може да се намери в сапуни, кремове за тяло, лосиони и други продукти за грижа за кожата.

 

4. Ароматизиране на помещения: Абсолютът от Балсамова ела може да се използва за ароматизиране на помещения чрез разпръскване или използване на ароматизатори. Той създава уютна и приятна атмосфера, особено по време на зимните месеци.

 

5. Масажна терапия: Разреден в базово масло, абсолютът от Балсамова ела може да се използва за масажна терапия, като се масажира в кожата за релаксация и подобряване на циркулацията.


 

 

Произход на продукта: България.

 

 

Съхранение: Пазете от слънчева светлина и влага, добре затворено при t° 7°C - 25°C.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

 

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти