Абсолю от Дъбов мъх (Evernia prunastri)

Абсолю от Дъбов мъх (Evernia prunastri)

 

Абсолютът от дъбов мъх (Evernia prunastri), известен също като дъбов лишай, е продукт, получен от екстракция на етерични масла от този вид лишай. Този абсолют се използва в парфюмерията, козметика и ароматерапията поради своя специфичен аромат и характеристики.

 
Дъбовият мъх има външен вид на наметка или голяма плоча, която расте върху кората на дърветата. Този мъх може да бъде от различни нюанси на зелено до сиво.
 
 

Метод: Абсолю от Дъбов мъх (Evernia prunastri) се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол).

 

 

Приложение на абсолю от Дъбов мъх:

1. Парфюмерия: Абсолютът от Дъбов мъх се използва като съставка в парфюми и ароматни композиции. Той добавя сложност и дълбочина на аромата и се използва често в парфюми за мъже.

 

2. Ароматерапия: Може да бъде използван в ароматерапията, но обикновено се прилага с оглед на тонизиращите и балансиращи свойства на аромата. Ароматът на Дъбов мъх може да помогне за релаксацията и улеснение на стреса.

 

3. Ингредиент в козметични продукти: Абсолютът от Дъбов мъх може да се използва като съставка в козметични продукти, като лосиони за тяло, сапуни и кремове. Това допринася за придаване на продуктите уникален и приятен аромат.

 

4. Символика: Дъбовият мъх и ароматът му са свързани със символиката на устойчивостта и устойчивостта. Този аромат може да бъде използван за да се предизвика усещане за стабилност и сила.

 

5. Антицелулитни продукти: Заради своите потенциални антисептични свойства, абсолютът от Дъбов мъх може да се намира в антицелулитни продукти, тъй като се предполага, че помага за поддържането на кожата чиста и здрава.

 

6. Сапуни и лосиони: В производството на сапуни и лосиони за тяло абсолютът от Дъбов мъх може да бъде използван, за да придаде на продуктите приятен аромат и да създаде усещане за свързаност с природата.

 

 

Аромат: Абсолютът от дъбов мъх има наситен, дървесен и мъжествен аромат с изразена нотка на мъх и влажна земя. Този аромат наподобява аромата на горите и природните среди, където дъбовият мъх расте.

 

 

Произход: България.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

25,00 лв.
Базова цена:25,00 лв.
Подобни продукти