Абсолю от Хвойна плод (Juniperus Communis)

Абсолю от Хвойна плод (Juniperus Communis)

 
 
 
Хвойната плодка (Juniperus communis) е вечнозелено храстче или малко дърво, което се намира в различни части на света, включително Северна Америка, Европа и Азия. Тази растителна видна е известна със своите ароматни сини или черни плодчета, наричани хвойни плодове, които се използват в множество приложения, включително в козметиката, гурме кухнята, парфюмерията и медицината.
 
Абсолю от Хвойна плод (Juniperus Communis) е екстракт и съдържа масла и ароматни съединения от плодовете и има интензивен и свеж аромат, характерен за хвойната. 
 
 
 

Метод: Абсолю от Хвойна плод (Juniperus Communis) се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол).

 

 

Приложение на абсолю от Хвойна плод: 

1. Ароматерапия и релаксация: Ароматът на Абсолю от Хвойна плод се свързва със спокойствие и релаксация. Етеричните масла от този аромат могат да се използват в ароматерапията за намаляване на стреса и подобряване на настроението. Ароматът на хвойна се свързва със стимулиране на енергията и бодростта. Той може да бъде използван в ароматерапията за укрепване на духовното и физическото благополучие, особено при умора и напрежение.

 

2. Медицинско приложение: Някои хора използват Абсолю от Хвойна плод за медицински цели, включително за лечение на уринерни инфекции и други здравословни проблеми. Все пак, важно е да се консултирате със здравен специалист, преди да използвате растителни продукти за лечение.

 

3. Козметични продукти: Абсолю от Хвойна плод може да бъде добавено като съставка в козметични продукти, като сапуни, кремове и лосиони за тяло. Този аромат и съставка може да придаде на продуктите свежест и аромат.

 

4. Парфюмерия: Абсолютът от Хвойна се използва като съставка в парфюмерията. Този аромат добавя сложност и интензивност на парфюмите. Обикновено се използва в аромати с дървесни или зелени нотки.

 

5. Антицелулитни продукти: Поради своите стимулиращи свойства, абсолютът от Хвойна се използва в някои антицелулитни продукти, които помагат за стягане на кожата и подобряване на циркулацията.

 

6. Терапия със соли и бани: Ароматът на Хвойна може да бъде добавен към соли за вана и бани. Този вид терапия може да помогне за релаксацията и освежаването след дълъг ден.

 

 

Аромат: Абсолю oт Хвойните плодчета на Juniperus communis имат характерен, свеж и балсамов аромат. Този аромат се използва като съставка в парфюмерията и ароматерапията, особено в унисекс парфюми, които съчетават свежест и дървесност.

 

 

Приложение и начини на употреба на Абсолю от хвойна плод

Парфюмерия

* Създаване на аромати: Абсолю от хвойна се използва в парфюмерията за създаване на свежи, дървесни и пикантни аромати. Придава дълбочина и устойчивост на ароматните композиции.

* Комбиниране: Добре се съчетава с други дървесни, цитрусови и билкови нотки като кедър, сандалово дърво, бергамот и лавандула.

 

 

Козметика

* Кремове и лосиони: Добавя се към хидратиращи кремове и лосиони за тяло и ръце, придавайки им свеж и балсамов аромат, като същевременно подобрява състоянието на кожата.

* Сапуни и душ гелове: Използва се в производството на сапуни и душ гелове, осигурявайки освежаващ и дълготраен аромат.

* Тоници и серуми: Включва се в състава на тоници и серуми за лице за подобряване на състоянието на кожата и предпазването й от увреждания.

 

 

Ароматерапия

* Аромалампи и дифузори: Използва се в ароматерапията за създаване на успокояваща и релаксираща атмосфера. Може да помогне за намаляване на стреса и подобряване на настроението.

* Масажни масла: Добавя се в масажни масла за релаксация и подобряване на кръвообращението. Стимулира детоксикацията и релаксацията.

* Вани: Може да се добави във ваната за релаксация и подобряване на общото състояние. Разтворете няколко капки абсолю в базово масло и добавете в топлата вода.

 

 

 

Произход на продукта: България.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

25,00 лв.
Базова цена:25,00 лв.
Подобни продукти