Абсолю от Лавандула (Lavandula angustifolia)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: LA-001

Абсолю от Лавандула (Lavandula angustifolia)

 

 
Предполага се, че абсолютът от лавандула има свойства, подобни на етеричното масло от лавандула, но тъй като се произвежда предимно за нуждите на парфюмерийната индустрия, терапевтичните му свойства не са проучени.
 
Прекрасен аромат и пречиствател на въздух за стаи и автомобили. За медицински и козметични цели е по-добре да използвате лечебно етерично масло от лавандула.
 
 
 

Метод: Абсолю от Лавандула се получава чрез екстракция на конкрета от лавандула. Той е с зелеников и леко син цвят. Течно състояние на продукта.

 

 

Използва се в парфюмерийната, козметичната индустрия, ароматерапия, химия.

 

Лавандуловото абсолю, подобно на други форми на лавандула, има широк спектър от приложения поради своите ароматни и терапевтични свойства.

 

По-долу са някои от най-често срещаните начини за използване на абсолю от Лавандула:

Ароматерапия: Лавандуловото абсолю често се използва за създаване на ароматни смеси в ароматерапията. Неговият успокояващ аромат може да помогне за облекчаване на стреса, да подобри настроението ви и да насърчи релаксацията.

 

Масажно масло: Добавянето на абсолю от лавандула към масажните масла може да помогне за облекчаване на мускулното напрежение, намаляване на болката и безсънието и подобряване на състоянието на кожата.

 

Продукти за красота: Маслата и кремовете, напоени с абсолю на лавандула, могат да помогнат за овлажняване и успокояване на кожата, както и за успокояване на раздразненията.

 

Антистрес продукти: Аромалампа с абсолю от лавандула спомага за създаването на релаксираща атмосфера, което е особено полезно при стрес и безсъние.

 

Продукти за вана: Добавянето на лавандулов абсолют към водата за вана може да насърчи релаксацията и да намали умората.

 

Репеленти: Лавандуловото абсолю се използва като естествен репелент срещу насекоми като комари и мухи.

 

Антисептици и лечебни агенти: Благодарение на своите антисептични свойства, лавандуловото абсолю може да се използва за ускоряване на заздравяването на малки порязвания, изгаряния и ожулвания.

 

 

Лавандулово абсолю (Lavandula angustifolia) е концентриран екстракт от лавандула със силен аромат и терапевтични свойства.

Ето няколко начина за използване на лавандулов абсолют:

Ароматерапия: Добавете няколко капки лавандулов абсолют към арома дифузер или арома лампа, за да създадете релаксираща атмосфера във вашия дом или офис. Може да помогне за облекчаване на стреса, да подобри настроението ви и да насърчи цялостното усещане за благополучие.

 

Масаж: Разредете лавандулов абсолют в носещо масло като бадемово масло или масло от жожоба в съотношение 1-3% (около 5-15 капки абсолют на 30 ml носещо масло). Това масло може да се използва за релаксиращ масаж, за да облекчи напрежението и да подобри съня.

 

Добавете към продуктите за красота: Добавете няколко капки лавандулов абсолют към любимия си крем, лосион или масло за тяло, за да хидратирате и успокоите кожата.

 

Продукт за баня: Преди да се изкъпете, добавете няколко капки лавандулов абсолют във водата. Това ще ви помогне да се отпуснете, да облекчите умората и да подобрите качеството на съня си.

 

Продукти за грижа за кожата: Абсолю от лавандула може да се използва за лечение на леки порязвания, изгаряния, ухапвания от насекоми и други кожни раздразнения. Просто нанесете малко количество абсолют върху засегнатата област.

 

Ароматизиране на дрехи и спално бельо: Няколко капки лавандулов абсолют могат да се добавят към перилния препарат или водата за изплакване, за да добавите приятен аромат на лавандула към вашите дрехи и спално бельо.

 

Абсолютът от лавандула се използва в производството на сапун, за производство на перилни препарати, лосиони, кремове, парфюми. Безалкохолни напитки, сладолед, лед, сладки, бонбони, печени изделия.

 

Антистрес: Добавете няколко капки лавандулов абсолют към водата за баня преди лягане, за да се отпуснете и да подобрите качеството на съня.

 

Антисептик: Благодарение на своите антисептични свойства, лавандуловото абсолю може да се използва за почистване на кожата и ускоряване на зарастването на малки рани и порязвания.

 

 

Аромат: Мек, богат на кумарин, интензивен, сладък билково-лавандулов аромат, напомнящ за пресен растителен материал.

 

Основни компоненти: линалилацетат, линалоол, камфор, борнеол. Абсолютът от лавандула съдържа редица съставки, които липсват на етеричното масло, защото се добиват при използване на разтворител като хексан.

 

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

10,00 лв.
Базова цена:10,00 лв.
Подобни продукти