Абсолю от Липа (Tilia cordata)

Абсолю от Липа (Tilia cordata)

 
Абсолютът от Липа не е обичаен продукт, който не е лесно се добива.
 
Абсолютите се получават чрез екстракция на ароматни или есенциални масла от растения, като се използват химични разтворители, като етилов алкохол. Липата (Tilia) се използва обикновено за получаване на липов цвят или липови цветчета, които се използват за създаване на чай или сироп с лекарствени и ароматични свойства.

Липата се познава със своя приятен аромат и вкус, който има успокояващо и релаксиращо действие.

 
 

Метод: Абсолю от Липа (Tilia cordata)  се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол).

 

Приложение на абсолю от Липов цвят:

Липа (Tilia cordata), известна още като малка липа или българска липа, е дърво от семейство Маслинови (Malvaceae). Това дърво е характерно със своите сърцевидни листа и ароматни цветове. Липата е домашно за много региони на Европа и се отглежда поради ценената дървесина, както и поради цветята и листата си, които се използват за различни цели.

 

Ето някои интересни факти за липата (Tilia cordata):

1. Цветята на липата са малки и ароматни. Те се събират в големи класове и обикновено цъфтят през пролетта и лятото. Цветовете са популярни за приготвяне на липов чай, който се познава с успокояващи и релаксиращи свойства.

 

2. Дървото на липата може да достигне височина от около 20 до 40 метра и е популярно поради своята декоративна стойност и хубавата форма на крона.

 

3. Липата е известна със своя ароматен мед. Пчелите събират нектар от цветята на липата и произвеждат мед с характерен вкус и аромат.

 

4. В народната медицина липата се използва за лечение на различни заболявания и неприятни състояния, включително простуди, кашлица, главоболие и дори стрес и тревожност.

 

5. Липата е също така използвана в парфюмерията и козметиката поради своя аромат.

 

6. В някои култури липата се смята за символ на любов и приятелство, и често се сажда в близост до жилища и обществени места.

 
 

Професионално използване на абсолю от Липа

* Парфюмерия: Абсолютът от липа се използва в парфюмерията за създаване на ароматни композиции. Този ароматен екстракт придава на парфюмите сладък и цветен аромат, който може да бъде част от различни парфюмни композиции.

 

* Ароматерапия: Ароматът на липа се смята за успокояващ и релаксиращ, и може да бъде използван в ароматерапията за намаляване на стреса и тревожността. Абсолютът от липа може да бъде разтворен в базово масло и да се използва за масаж или да се добави в дифузер.

 

* Козметични продукти: Абсолютът от липа може да бъде добавен към козметични продукти като кремове, лосиони и сапуни, за да придаде на тях приятен аромат и да създаде по-релаксиращо преживяване при използването им.

 

* Терапевтични приложения: В някои случаи абсолютът от липа се използва за терапевтични цели в традиционната и алтернативната медицина, но тези приложения са по-малко популярни и изискват специфични знания.

 

 

Аромат: Ароматът на цветовете на липа (Tilia cordata) е едър, сладък и приятен. Тези цветя имат интензивен и характерен аромат, който се описва като сладък и цветен с нотки на мед и леки пикантни акценти.

 

 

Произход: България.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

12,75 лв. 15,00 лв.
Базова цена:12,75 лв.
Подобни продукти