Абсолю от Люляк (Syringa vulgaris)

  • Колекция: Буджак

Абсолю от Люляк (Syringa vulgaris)

 

Люлякът (Syringa) е декоративен листопаден храст от семейство Oleaceae. Цъфти от началото на май като отделни сортове цъфтят чак до края на юли с ароматни, подобни на гроздове цветове, най-често в различни оттенъци на виолетовото, но също в бяло или в розово. Растението произхожда от Персия, но е широко разпространено из цяла Европа и Азия. Доста е издръжливо на студове, суша и болести, но все пак се развива най-добре на добре осветени терени с леки, дренирани почви. Важно правило за добър цъфтеж, е прецъфтелите клонки да се отстраняват веднага, за да не възпрепятстват цъфтежа на новите.

В България се отглежда най-често вида Syringa vulgaris.Също така люлякът е ядлив и се използва в кулинарията.

 

 

Метод: Абсолю от Люляк се получава чрез екстракция на конкрета. Течно състояние на продукта. Бледо жълта, бистра безцветна до бледолилава течност с мирис на люляк.

 

 

Приложение: Използва се в парфюмерийната, козметичната, ароматерапия, рядко в кулинария като аромат.

Абсолютът на люляк (Syringa vulgaris) е силно концентриран екстракт, получен от цветя на люляк. Люлякът е известен със своя сладък, свеж и флорален аромат, който се свързва с пролетта и пробуждането на природата. Люлякът се използва в парфюмерията и козметиката за създаване на деликатни, изискани аромати.

 

Абсолютът от Люляк се използва в производството на сапун, за производство на перилни препарати, лосиони, кремове, парфюми, също така и за аромасвещи.

 

 

Абсолютът на Люляк (Syringa vulgaris) е концентриран ароматен екстракт, получен от цветя на люляк. Този аромат има богат и сладък аромат с лека флорална нотка. Ето няколко начина за използване на люляково абсолю:

 

1. Ароматна дифузия: Добавете няколко капки абсолю на люляк към ароматен дифузер или ароматна лампа, за да създадете атмосфера на изискан флорален аромат във вашия дом или офис.

 

2. Парфюмерия: Абсолютът на люляк е популярна съставка в парфюмерията поради финия си аромат. Може да се използва за създаване на уникални и елегантни парфюмни композиции.

 

3. Козметика и грижа за кожата: Добавянето на абсолю на люляк към козметични продукти като кремове за лице, лосиони за тяло или масажни масла помага за овлажняване на кожата и й придава приятен аромат.

 

4. Ароматизиращи тъкани: Няколко капки абсолю на люляк могат да се добавят към аромати за пране или вода за гладене, за да придадете на спалното бельо и дрехите си свеж и приятен аромат.

 

5. Релаксация и намаляване на стреса: Ароматът на люляк е известен със способността си да релаксира и успокоява ума. Добавянето на абсолю от люляк към водата за баня или използването му в ароматерапия може да помогне за облекчаване на стреса и напрежението след дълъг ден.

 

 

Аромат: Цветовете на люляка са силно благоуханни. Повечето люлякови храсти имат тежък, сладък и неповторим аромат. В ароматерапията се използват за създаване на по-добро емоционално състояние и  имат успокояващ и релаксиращ ефект. В парфюмерията ароматът на люляка се съчетава прекрасно с портокал, роза, мускус и сандалово дърво. Люлякът се използва главно за парфюми, предвидени за нежния пол, тъй като подчертава невинността и нежността на жената.

 

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

 

30,00 лв.
Базова цена:30,00 лв.
Подобни продукти