Абсолю от Мимоза (Acacia decurrens)

  • Колекция: Буджак

Абсолю от Мимоза (Acacia decurrens)

 

Абсолю от Мимоза се извлича от свежи цветове на Acacia decurrens, но и не само от този вид, малко вечнозелено дърво, произхождащо от Австралия и натурализирано в Северна и Централна Африка; отглежда се в Италия, Индия, Мароко и в южната част на Франция, където дърветата се култивират от около 1839 г.

 Имаме голямо удоволствие да предложим този висококачествен абсолют от доставчик, който гарантира пълна проследимост – от растенията, които растат диво на тяхната земя до близкото им съоръжение за добив – като част от техния ангажимент за устойчиво развитие.

Мимозата е едно от най-загадъчните и необичайни растения. Любителите на цветя отглеждат мимоза не само заради нейната нежност – тя е известна с това, че може да движи листата, да ги сгъва и разгъва. Децата особено обичат да гледат спектакъла.

 

Освен това растението радва окото с пухкави и докосващи съцветия. Мимозата е известна с това, че изглежда красиво на фона на бели материали или леки цветни аранжировки.

Мимозата принадлежи към растения със средна сложност на отглеждане. Отглежда се във всички страни по света като едногодишно и като многогодишно. В полза на едногодишното отглеждане е фактът, че мимозата до есента се издължава силно и губи своя блясък и декоративност. Затова често се препоръчва да я актуализирате от семена, с които се размножава без проблеми.

 

 

Мимоза абсолю е концентриран ароматен екстракт, получен от цветове на мимоза (акация). Този аромат има топъл, сладък и деликатен флорален аромат с леки пудрени нотки. В парфюмерията абсолютът на мимоза се използва за създаване на изискани и женствени аромати. Неговият мек и успокояващ аромат го прави популярна съставка в парфюмни композиции.

Ето няколко начина за използване на абсолю от мимоза:

 

1. Парфюмерия: Абсолютната мимоза често се използва като базова или централна нотка в парфюмерията. Придава на аромата нежност, топлина и елегантност.

 

2. Ароматна дифузия: Добавете няколко капки абсолю на мимоза към ароматен дифузер, за да създадете атмосфера на уют и спокойствие във вашия дом или офис.

 

3. Козметика и грижа за кожата: Мимоза абсолют може да се добавя към козметични продукти като кремове за лице, лосиони за тяло или масажни масла, за да овлажни кожата и да придаде деликатен аромат.

 

4. Ароматизиращи тъкани: Няколко капки абсолю на мимоза могат да се добавят към аромати за пране или вода за гладене, за да придадете на спалното бельо и дрехите си приятен аромат на цветя.

 

5. Ароматна вана: Добавете няколко капки абсолю от мимоза към водата за баня за релаксиращо и романтично изживяване.

 

6. Мощен, интимен и съблазнителен за всички полове, слънчевите жълти цветове на мимозата предлагат мек, сладък аромат, който предвещава радостното начало на пролетта.

 

 

Метод: Абсолю от Мимоза се получава чрез екстракция на конкрета. Течно състояние на продукта.

 

 

Приложение: Използва се в парфюмерийната, козметичната, ароматерапия.

 

Абсолютът от Мимоза се използва в производството на сапун, за производство на перилни препарати, лосиони, кремове, парфюми, също така и за аромасвещи.

 

Аромат: Мимоза абсолю има мек, сладко-пудрест, подобен на мед, дълбоки цветя с нежни зелени и дървесни нотки.

 

Външен вид: златистожълта, много гъста, лепкава/лепкава, прозрачна течност, която трябва да се нагрява бавно, за да стане течлива; ще изисква специални инструкции за употреба за смесване.

Мимозата расте до 12 метра височина. Дървото от Мимоза се използва за направата на мебели, цветята и върховете на клонките са популярни сред цветарските магазини, като изключително екзотична украс. Абсолю от Мимоза с нежен аромат на цветя - е деликатен, меден и цветен. Използва се като твърд парфюм за поставяне зад ушите и/или върху вътрешната страна на китките.

 

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

12,75 лв. 15,00 лв.
Базова цена:12,75 лв.
Подобни продукти