Абсолю от Мурсалски чай (Sideritis scardica)

  • Колекция: Budjak

Абсолю от Мурсалски чай (Sideritis scardica)

 

Мурсалският чай, също известен като (Sideritis scardica) или балкански чай, е вид растение, характерно за балканския регион в Южна Европа особено във България и Гърция. Този чай е известен със своите терапевтични и здравословни свойства и се използва традиционно в народната медицина.

 

 

Основни характеристиките и ползите на Мурсалския чай:

1. Ботаническо описание: Мурсалският чай принадлежи към рода Sideritis и има сиво-зелени листа и жълти или бели цветя. Растението расте в гористи и планински райони и е адаптирано към условия на висока местност.

 

2. Традиционно използване: Мурсалският чай се използва традиционно в балканските страни като България, Гърция и други, където се смята за един от символите на народната медицина. Той се приготвя като чай и се консумира за лечение на различни здравословни проблеми.

 

3. Антиоксидантни свойства: Мурсалският чай съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със свободните радикали и да предпазят клетките от оксидативна повреда.

 

4. Подобряване на имунната система: Някои изследвания са показали, че консумацията на Мурсалски чай може да подпомогне имунната система и да укрепи тялото срещу инфекции и болести.

 

5. Антиинфламаторни свойства: Мурсалският чай се използва традиционно за облекчаване на симптоми на запалимите състояния, като например горло и главоболие.

 

6. Подобряване на дишането: Този чай се приема и за облекчаване на дихателните проблеми като кашлица и заболявания на дихателните пътища.

 

7. Успокояващи свойства: Мурсалският чай може да помогне при стрес и нервност, като подпомага релаксацията и по-добро сън.

 

 

Метод: Абсолю от Мурсалски чай (Sideritis scardica) се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол).

 

 

Приложение на абсолю от Мурсалски чай:

Ароматът на Абсолю от Мурсалски чай може да бъде намерен в различни продукти, включително:

 

1. Ароматизирани продукти: Ароматът на Абсолю от Мурсалски чай може да бъде използван за ароматизиране на храни и напитки, като например сладолед, бисквити или ликьори.

 

2. Ароматерапия: Етеричните масла или ароматни продукти които преобладават във Абсолюто на Мурсалски чай могат да се използват в ароматерапията за подобряване на настроението и създаване на усещане за спокойствие и релаксация.

 

3. Парфюмерия: Ароматът на Абсолю от Мурсалски чай  може да бъде включен като нотка в парфюми и аромати, допълвайки композициите със своя свежест и натурален характер.

 

4. Сапуни и козметични продукти: Ароматът на Абсолю от Мурсалски чай се използва и в сапуни, кремове за тяло, лосиони и други козметични продукти, придавайки им приятен аромат и антиоксидантни свойства.

 

 

Аромат: Ароматът от Мурсалски чай (Sideritis scardica) е свеж и приятен, с нотки на билки и леко цветисто-зелени акценти.

 

 

Произход: България.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

 

12,75 лв. 15,00 лв.
Базова цена:12,75 лв.
Подобни продукти