Абсолю от Османтус (Osmanthus fragrans)

Абсолю от Османтус (Osmanthus fragrans)

 
 
Абсолютът от Османтус (Osmanthus fragrans) е екстракт, който се получава от цветята на растението османтус. Османтусът е горещо обичано декоративно растение и се отглежда поради своите ароматни цветя. Османтусът (Osmanthus fragrans) не само е декоративно растение с чудесни цветове и аромат, но и има някои потенциални ползи за здравето и добре битие.

 

Абсолютът от Османтус се използва в парфюмерията и ароматерапията поради своята уникална и приятна уханна нотка.

 

1. Антисептични свойства: Цветята на османтус съдържат биологично активни съединения, които имат антисептични свойства. Този аспект на растението може да бъде използван за подпомагане на хигиената и предпазване от инфекции.

 

2. Ароматерапия: Ароматът на османтус се счита за успокояващ и релаксиращ. Той може да бъде използван в ароматерапията за намаляване на стреса и тревожността. Ароматни масла с османтус могат да се добавят към дифузери или се използват за масаж.

 
 

Метод: Абсолю от Османтус (Osmanthus fragrans)  се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол).

 

 

Приложение на абсолю от Османтус: 

 

1. Парфюмерия: Абсолютът от Османтус е известен с богатия си и сладък аромат, който се използва като съставка в различни парфюмни композиции. Този аромат добавя сложност и усещане за роскош към парфюмите.

 

2. Ароматерапия: Ароматът на Османтус се счита за успокояващ и релаксиращ. Той може да се използва в ароматерапията за намаляване на стреса и тревожността. Абсолютът от османтус се разтваря обикновено в базови масла и се използва за масаж или дифузия.

 

3. Козметични продукти: Абсолютът от Османтус се използва като съставка в различни козметични продукти като кремове, лосиони, маски и сапуни, за да придаде на тях приятен аромат и да подобри преживяването при използването им.

 

4. Ароматизация на напитки и ястия: Някои гурме кухни използват абсолют от Османтус за ароматизиране на напитки и ястия. Този аромат добавя сладост и аромат на цветя към храната.

 

 

Аромат: Абсолю от Османтус има нежен, сладък и цветен аромат който наподобява аромата на абрикос или бергамот.

 

 

Произход: Индия

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

17,00 лв. 20,00 лв.
Базова цена:17,00 лв.
Подобни продукти