Абсолю от Салвия (Salvia sclarea)

  • Колекция: Буджак

Описание на продукта: Абсолютът от Салвия скларея още се нарича "Кларинска салвия" (Salvia sclarea) е растителен вид, който е част от рода Салвия в семейството на ламиевите (Lamiaceae). Тази билка е известна със своите ароматни листа и цветове, както и със сладък и билков аромат. В различни части на света се използва в ароматерапията, медицината, козметиката и парфюмерията поради своите ароматни и лечебни свойства.

 

Абсолютът от салвия (Salvia sclarea), е концентриран екстракт, получен от цветните части на растението. Това абсолю е популярен вид в ароматерапията и парфюмерията поради своя характерен и приятен аромат. Абсолютът от кларинска салвия съдържа множество химични съединения, които могат да оказват благоприятно въздействие върху настроението и физическото благополучие.

 

Ето някои от основните характеристики и приложения на абсолюта от Салвия скларея:

  1. Ароматерапия: Аромата на Салвия скларея се използва за подобряване на настроението и релаксацията. Счита се, че този аромат може да помогне при справяне със стрес и тревожност.

  2. Парфюмерия: Абсолютът от Салвия скларея се използва като съставка в парфюми и ароматизирани продукти за тяло. Този аромат добавя сложност и нюанси към парфюмите.

  3. Козметични продукти: Продуктите за кожа и коса, които съдържат абсолют от Салвия скларея, могат да бъдат полезни за заздравяване на кожата и подпомагане на здравето на скалпа.

  4. Ароматизирани свещи и дифузери: Ароматните свещи и дифузери, които използват абсолюта от Салвия скларея, създават приятна обстановка и могат да бъдат използвани за релаксация и подобряване на вътрешния климат на помещенията.

  5. Традиционни приложения: Салвия скларея е използвана в традиционната медицина за лечение на различни здравословни проблеми, като например мигрени и женски гинекологични проблеми.

  6. Поддържане на емоционално равновесие: Абсолютът от Салвия скларея може да бъде използван за подкрепа на емоционалното равновесие и насърчаване на чувствата на спокойствие и удовлетворение.

  7. Помощ при проблеми с кожата: Абсолютът от Салвия скларея се използва като съставка в някои продукти за кожата, за да помогне при проблеми като акне и угризения на насекоми.

 

Метод: Абсолю от Салвия се получава чрез екстракция на конкрет от Салвия, при което получената "помада" се екстрахира с етанол (спирт).

Първо, растителният материал се екстрахира с въглеводороден разтворител, като хексан, за да се получи конкрет. След това конкретът се екстрахира с етанол. Етаноловият екстракт се охлажда (например до -15 °С) до втвърдяване на восъците и се филтрира студено, за да се получи течен екстракт. Когато етанолът се изпари, остава маслото и аромата, който се нарича – абсолютът.

 

 

Аромат: Абсолю от Салвия скларея (Salvia sclarea) има характерен аромат, който се описва като сладък, билков и успокояващ. Този аромат обикновено се определя като цветен и леко пикантен, с нотки на билки и цветя. В ароматерапията и парфюмерията кларинската салвия се използва за създаване на аромати, които се свързват с релаксация, уют и благополучие.

 

 

Външен вид: Маслиненозелена, восъчна маса. Твърдо при стайна температура и изисква специални инструкции за употреба за смесване. Зелена фракция. Кремообразен вид на абсолю от салвия.

 

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

8,50 лв. 10,00 лв.
Базова цена:8,50 лв.
Подобни продукти