Абсолю от Тютюн (Nicotiana tabacum)

  • Колекция: Буджак

Описание: Абсолю от Тютюн (Tobacco Absolute) е концентриран екстракт, получен от тютюневи листа. Това вещество се използва в парфюмерията и ароматерапията за създаване на аромати на тютюн. Тютюневият абсолют се получава от сурови тютюневи листа, които могат да бъдат подложени на различни процеси на екстракция, включително маслена екстракция, СО2 екстракция или екстракция с разтворител. Важно е да се отбележи, че тютюневият абсолю не е никотин и не съдържа никотиновите свойства, открити в тютюна, използван в продукти за пушене или дъвчене.

 

 

Метод: Абсолю се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол), в който нежеланите восъци слабо се разтварят. Обиконовено абсолюто се подлага на повторна обработка с алкохол. Обаче понякога остават малки количества восъци, смоли. Абсолюто може да се подложи и на молекулярна дестилация, която ще отстрани и последните нелетливи частици. 

 

 

Аромат: Абсолютът от тютюн има характерен, богат и дълбок аромат, напомнящ аромата на пресни или сушени тютюневи листа. Този аромат може да бъде сладък, топъл и малко опушен.

 

Външен вид: Тъмнокафяво-кехлибарена, полутвърда, гъвкава маса, която трябва да се нагрява бавно, за да стане течлива.

 

Приложение: В парфюмерията, козметиката, ароматерапия.

Ориенталски аромат на тютюневи листа, скъпи пури. Екзотично, дълбоко и мистериозно. Многостранна и интересна, не натрапчива и примамлива мирис. Служи като базова нотка в скъпата парфюмерия.
Той е афродизиак. В парфюма насърчава релаксация, самочувствие и контрол над емоциите.

Абсолютният тютюн не съдържа никотин!

Варианти на употреба на абсолю от тютюн:

1) Разтваряне в етилов алкохол за създаване на парфюм. Най-бързият вариант дори в домашни условия.

2) Смесване с базово масло за създаване на маслени парфюми или за по-нататъшно използване на тази смес в кремове и други продукти.


За да направите това, добавете абсолюта към базовото масло (изберете най-неутралния аромат, разбъркайте със стъклена пръчка и оставете да престоява под вид на тинктура в продължение на 14-30 дни (първо можете да го загреете на водна баня).

 

Тютюневият абсолю често се използва в парфюмерията като базова нотка за създаване на аромати на тютюн. Може да бъде част от композиции за мъжки и дамски парфюми и обикновено придава дълбочина и топлина на парфюма.

Комбинация с други аромати: Тютюневият абсолют често се комбинира с други аромати като ванилия, дървесни нотки, подправки и флорални нотки за създаване на сложни и уникални парфюмни композиции.

Ароматерапия: В ароматерапията Tobacco Absolute може да се използва за създаване на ароматни масла, които могат да помогнат за релаксация и да създадат атмосфера на комфорт и топлина.

 

Парфюмерия:

* Тютюнът играе важна роля в парфюмерията и се използва за създаване на различни ароматни композиции. Ароматът на тютюн може да добави топлина, сладост и дори мистична дълбочина на парфюмите. Ето няколко начина, по които тютюнът се използва в парфюмерията:

* Тютюневи нотки: Тютюневите нотки могат да се използват като базови, средни и връхни нотки в парфюмни композиции. Това създава богати и интензивни аромати.

* Тютюневи акценти: Тютюнът може да се използва като акцентиращ компонент, добавяйки сложност и топлина към аромата. Може да се смесва с други нотки като ванилия, дървесни нотки, подправки и флорални акорди.

* Тютюневи аромати: Някои аромати в парфюмерията са създадени специално, за да пресъздадат миризмата на тютюн. Тези аромати могат да имитират аромата на пресен или пушен тютюн.

* Създаване на тематични аромати: Тютюнът може да се използва за създаване на аромати, които са свързани със специфични теми или асоциации, като ретро клубове, вечерни събития или мистични образи.

* Тютюневи аромати за мъже и жени: Тютюневите нотки могат да бъдат включени както в мъжки, така и в дамски аромати. В мъжките аромати те могат да придадат сила и мъжественост, а в дамските аромати могат да добавят сложност и съблазън.

* Тютюневи аромати в нишова парфюмерия: Нишовите марки парфюми често експериментират с необичайни и редки съставки, включително тютюн, за да създадат уникални и индивидуални аромати.

* Комбинации с други нотки: Тютюнът може да се смесва с различни други ароматни компоненти, за да се създадат богати и разнообразни ароматни симфонии.

 

 

Произход на продукта: България.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

 

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти