Абсолю от Тубероза (Polianthes tuberosa) 10%

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: PT-001

Описание: Абсолютът от Тубероза е едно от най-ценните Абсолю в света и е известно със своя хипнотизиращ аромат. Тежкият, понякога леко остър, упорит и сладък флорален аромат на цветето Тубероза е доста различен от всички останали. Парфюмите, използващи тубероза, се считат за страхотни и много скъпи. Всъщност парфюмите на тубероза могат да бъдат направени просто чрез разреждане на абсолютна тубероза до 10 % в носител, или базово масло, или алкохол, или комбинация от двете. Уникалният аромат на маслото от тубероза може да подмлади ума и тялото, магическият аромат на тубероза се счита за много мощен афродизиак. В Индия абсолютът на тубероза се нарича "Господарка на нощта" или "Кралицата на нощта".

 

 

Използва се в: парфюмерия, козметика, химия, медицина, ароматерапия.

 

 

Концентрация: Тубероза 10%.

 

 

Аромат: интензивен, тежък, сладък, цветен.

Външен вид: Туберозата е многогодишно тревисто растение, което произвежда дълги, тесни листа и съцветия от бели или кремави цветя. 

 

Английско име: Tuberosa 10% (90% алк. или база) Absolue.

 

 

Латинско име: Polianthes tuberosa.

 

 

Метод на производство: Абсолю от Тубероза се получава чрез екстракция с етилов алкохол на конкрет. 

 

 

Действие:
Абсолютът от Тубероза е едно от най-ценните масла в света поради своя "хипнотизиращ аромат". По време на процеса на екстракция свежите, напълно отворени цветове се откъсват и внимателно се поставят върху тави, покрити със слой палмово масло, за да се отворе по силен аромат. Парфюмите на тубероза се считат за приказно вкусни - тяхната миризма подмладява ума и тялото. В Индия това растение е известно като "Господарка на нощта". Родината на растението е Централна Америка. Лечителите на ацтеките го наричат ​​омиксохитл (костно цвете) заради неговите восъчни бели цветя.

В парфюмерията абсолютът тубероза често се използва в комбинация с жасмин и нероли за производство на туберозни парфюми. В традиционните хавайски сватбени церемонии на главата на булката се носи венец от цветя тубероза.

 

 

Свойства на абсолют от Тубероза:
- Повишава чувствителността и облекчава психическото напрежение
- Омекотява и изглажда кожата, като укрепва съединителната тъкан и ускорява процесите на нейното обновяване
- Елиминира застоялите процеси и стимулира кръвообращението в тазовите органи, увеличавайки притока на кръв в тази област
- Цпазмолитични свойства
- Абсолютът от тубероза има мощни спазмолитични и противовъзпалителни свойства.

Абсолю от тубероза се оказва много ефективна при лечение на фригидност и липса на либидо. Това е доста ефективен афродизиак - специфични компоненти на това етерично масло стимулират онези части на мозъка, които са отговорни за пробуждането на сексуални чувства и привличане. Туберозата също така отпуска ума и облекчава напрежението и има загряващ ефект върху органите, повишава кръвообращението, което от своя страна помага за лечение на еректилна дисфункция, импотентност и др.

 

 

Народна медицина:
Приятният аромат на тубероза има релаксиращ ефект върху мозъка, нервите и мускулите. Туберозата успокоява и помага за облекчаване на стрес, напрежение, тревожност, депресия, гняв, нервно страдание, конвулсии, спазми, спазматична кашлица, диария.

Туберозата е много силно успокоително средство, по-специално се отнася за нервната система и дихателните органи.

 

 

Съчетава се с: бергамот, мандарина, грейпфрут, сандалово дърво, роза, палмароза, розово дърво, жасмин, кедър, лайм, хвойна.

 

 

Опаковка: стъклено шишенце, фиолка 2 мл., 5 мл.

Пример: Шише от 5 мл. съдържа: Абсолю от Тубероза 10%, алкохол 90% / и Арган като базово (носещо) масло.

 

 

Произход на културата: Индия

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, БГ пощи, ДЧЛ, ДПД, Федекс, ТНТ

 

 

Срок на годност: до 5 години

20,00 лв.
Базова цена:20,00 лв.
Подобни продукти