Абсолю от Валериана (Valeriana officinalis)

Абсолю от Валериана (Valeriana officinalis)

 

Валериана (Valeriana officinalis) е многогодишно тревисто растение, което е широко известно със своите успокояващи и релаксиращи свойства. Валерианът често се използва в традиционната медицина и ароматерапията.
 
Валерианът често се използва като билково лекарство за облекчаване на нервно напрежение, безсъние и тревожност. Неговите екстракти се предлагат в различни форми, включително таблетки, капсули и тинктури.
 
Валерианът съдържа химикали, които могат да повлияят на неврохимичните процеси в мозъка, като помагат за намаляване на тревожността и подобряване на съня. Също така може да помогне за облекчаване на мускулното напрежение.
 
 

Абсолю от Валериана (Valeriana officinalis), получено от корените и коренищата на това растение, се използва в ароматерапията за създаване на ароматни масла и смеси.

 

Абсолю от Валериана използвасе в козметика, ароматерапия, парфюмерия, медицина, хранително-вкусова индустрия. Продукта може да помогне за отпускане и облекчаване на стреса и безсънието.

 
 

Метод: Абсолю от Валериана (Valeriana officinalis) се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол).

 

 

Приложение на абсолю от Валериана: Продуктите от Абсолюто на Валерияна се считат за относително безопасни, но може да причиняват сънливост, така че не се препоръчва да шофирате или да се занимавате с дейности, изискващи концентрация след консумацията й.

 

Препоръчително е да се консултирате с Вашия лекар, особено ако приемате някакви лекарства или имате медицински проблеми.

 

Исторически употреби: Валерианът се използва в традиционната медицина от векове, особено за сън и облекчаване на стреса. 

Абсолютът от валериана има редица ползи и се използва традиционно и в съвременната медицина за лечебни цели.

 

Какви ползи включва абсолю от Валериана?:

 

1. Успокояващо действие: Валерианата се използва за намаляване на стреса и тревожността. Този ефект е особено полезен при леки случаи на тревожност и безсъние.

 

2. Подпомагане на сънта: Валерианата се използва като натурален сънодържател за хора, които имат затруднения със заспиването или поддържането на сън.

 

3. Релаксация на мускулите: Този билков екстракт може да помогне при сърдечни и мускулни спазми, както и при болки в корема, свързани с напрежение.

 

4. Подпомагане на нервната система: Валерианата може да помогне при някои нервни нарушения и главоболия, свързани с напрежение.

 

5. Подпомагане на стомашната функция: Някои хора използват валериана за подпомагане на стомашната функция и намаляване на газовете и стомашната неудобство.

 

Въпреки тези ползи, е важно да се обърне внимание на индивидуалната реакция и да се консултира с лекар или натуропат, преди да се започне прием на абсолют от валериана, особено ако имате здравословни проблеми или приемате други лекарства, тъй като може да има взаимодействия или нежелани ефекти при някои хора.

 

 

Аромат: Ароматът му често се описва като земно-дървесен и леко сладък.

Външен вид е течно, с кафяв цвят.

 

 

Произход: България.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

20,00 лв.
Базова цена:20,00 лв.
Подобни продукти