Абсолю от Ванилия (Vanilla Planifolia)

Абсолю от Ванилия (Vanilla Planifolia)

 
 

Абсолютът от Ванилия (Vanilla planifolia) е екстракт, получен от плодовете на ванилията, които са популярни със своя сладък и ванилов аромат.

Този абсолют се използва широко в парфюмерията, козметиката и кулинарията поради своите приятни ароматни и вкусови качества.

 
Ванилията, цъфтящо тропическо растение от семейството на орхидеите, е много скъпа и трудоемка култура. Необходими са приблизително 4-5 години след засаждането на ванилията, за да пусне първите си цветове и са необходими 600-700 ръчно опрашени цвята, за да се получи само 1 килограм изсушени ванилови шушулки.
 
Абсолютът от Bанилия (Vanilla Planifolia) е много универсален и ценен продукт с множество приложения. Той придава на продуктите приятен аромат и вкус на ванилия, което го прави популярен избор в кулинарията и парфюмерията.
 

Метод: Абсолю от Ванилия (Vanilla Planifolia) се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол).

 

 

Приложение на абсолю от Ванилия:

 

1. Парфюмерия: Абсолютът от Bанилия е ключова съставка в много парфюми и аромати. Той придава сладък, топъл и уютен аромат на парфюмите и е чест избор както за женски, така и за мъжки аромати.

 

2. Козметични продукти: Абсолютът от Bанилия се използва в различни козметични продукти като кремове, лосиони за тяло, балсами за устни и дори шампоани. Този аромат придава на продуктите приятен ванилов аромат и може да засили усещането за комфорт.

 

3. Гурме кулинария: Ванилията е известна с вкуса си и се използва широко в кулинарната индустрия за подправяне на сладкиши, кремове, сладолед и напитки. Абсолютът от ванилия може да бъде добавен към гурме рецепти и да подобри вкуса на храната.

 

4. Ароматизация на напитки: Абсолютът от Bанилия се използва и за ароматизиране на напитки, като например кафе, чай, коктейли и ликьори. Този аромат придава на напитките сладост и аромат на ванилия.

 

5. Ароматерапия: Ароматът на Bанилия се свързва със спокойствие и комфорт. Той може да бъде използван в ароматерапията за подобряване на настроението, релаксация и намаляване на стреса.

 

 

 

Аромат: Много наситен, сладък, плътен, характерен аромат на ванилия със слаб горчив оттенък, шоколадови нюанси и много дълбока балсамова телесна нотка. Основна нотка, отличен фиксатор.

 

 

Произход: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

12,75 лв. 15,00 лв.
Базова цена:12,75 лв.
Подобни продукти