Абсолю от Жасмин Грандифлорум (Jasminum grandiflorum)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: JG-001

Абсолю от Жасмин Грандифлорум (Jasminum grandiflorum)

 

Абсолю от жасмине известен като афродизиак, чувстения му аромат успокоява, отпуска и ни помага да се усетим в мир и любов. Извлечен чрез разтворител, полуачаваме силен, наситен аромат, напълно идентичен с аромата на цвета. Отличен елемент в парфюмите като при мъжете, така и при жените.

Абсолю от Жасмин се извлича, чрез алкохолна екстракция на цветовете на любимото на цялата парфюмерийна индустрия растение Jasminum. Притежава изключително нежен, флорален, женствен и завладяващ аромат!

Жасминът е едно от основните растения, които се използват в различни спа процедури, парфюмерията и ароматерапията. Cis-jasmone и cis-jasmonate – двете основни жасминови ароматни съединения, увеличават активността на рецепторите на гама-аминомаслената киселина и по този начин действат като антидепресант и успокоително, дори когато се абсорбират чрез инхалация.

Жасминът се използва при стрес, изтощение, за успокоение на сетивата, тялото и духа. Смята се, че действа като афродизиак, заради наличието на линалол и бензоен ацетат.

 

 

Метод на получаване: екстракция с алкохол от конкрет, после изпаряване на алкохола. 

Се използва в парфюмерия, козметика, ароматерапия, медицина, химия.

Разтваря се идеално в алкохол 90° и в маслени субстанции , но не се разтваря във вода.

 

 

Аспект: течност,  наситено жълта до наситено оранжева, с топъл натрапчив, лек-опияняващ цветен аромат.

Цявят: оранжев към кафявао

Консистенция: вискозна

 

Полезни действия абсолю от Жасмин - Грандифлорум?:

1. Антисептично

2. Спазмалитично

3. Успокоително

4. Антидепресивно

5. Повишава половата активност

6. Омекотява кожата

7. Успокоява нервите и създава чувство на увереност, оптимизъм, еуфория.

8. Съчетава се добре с роза и цитрусови масла. Отличава се със сладък, екзотичен букет, който винаги доставя удоволствие.

 

 

Абсолютът от Жасмин Грандифлорум (Jasminum grandiflorum) е есенция, която се добива от цветовете на този вид жасмин. Той е един от най-ценните и популярни ароматни екстракти в парфюмерията, известен със своят интензивен, сладък и чувствен аромат.

 

Ключови характеристики и ползи на абсолюта от Жасмин Грандифлорум:

 

1. Аромат: Абсолютът от Жасмин Грандифлорум е изключително ароматен със сладък, цветен и съблазнителен аромат. Той често се описва като един от най-женствените и романтични аромати в парфюмерията.

 

2. Парфюмерия: Този аромат се използва широко в парфюмерията, като базова, сърдечна или горна нотка в различни парфюми и козметични продукти. Жасминът добавя луксозност, сексапил и изисканост на парфюмерийните композиции.

 

3. Ароматерапия: Аромата на Жасмин Грандифлорум е известен със своите успокояващи и релаксиращи свойства. Той може да помогне за намаляване на стреса, тревожността и депресията, като същевременно подобрява настроението и укрепва духа.

 

4. Афродизиак: Смята се, че ароматът на Жасмин Грандифлорум има афродизиакални качества и може да повиши сексуалното желание и интимната привлекателност.

 

5. Кожни Ползи: В допълнение към своя ароматичен аспект, абсолютът от Жасмин Грандифлорум може да има и благоприятни ползи за кожата, като хидратира и подхранва, като същевременно я оставя мека и гладка.

 

 

Опаковка: стъклено шишенце.

 

 

Произход на културата: Индия

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, БГ пощи, ДЧЛ, ДПД, Федекс, ТНТ

 

 

Срок на годност: до 3 години

 

 

40,00 лв.
Базова цена:40,00 лв.
Подобни продукти