Абсолю от Здравец (Geranium macrorrhizum)

  • Колекция: Буджак

Абсолю от Здравец (Geranium macrorrhizum)

 

Абсолю от Здравец се добива от суровина събрана в дива природа на Стара Планина и е от български произход. 

 

Името Здравец се превежда на английски като „носител на здраве“, а това абсолю като и етеричното масло носи много потенциални ползи за здравето, тъй като е известно от векове в България и другаде като лечебно растение, което може да помогне за понижаване на кръвното налягане при страдащи от хипертония поради към съдържанието на флавоноиди в маслата, плюс това също така помага за понижаване/стабилизиране на нивата на кръвната захар наред с други заявени ползи, като например помощ за облекчаване на безсънието, така че осигурява добър нощен сън.

Метод: Абсолю от Здравец се получава чрез екстракция на конкрета. Той е с зелеников цвят. Течно състояние на продукта.

 

 

Приложение на абсолю от Здравец: Използва се в парфюмерийната, козметичната индустрия, медицина.

 

Парфюмерия: Абсолютът от Здравец може да бъде основен или допълнителен компонент при създаване на парфюмни композиции. Добавя се към формулите на парфюмни масла, парфюми, одеколони и други ароматни продукти, за да придаде флорален аромат с леки плодови и земни нотки.

 

Ароматерапия: Този абсолют има успокояващи свойства и може да се използва в ароматерапията за създаване на атмосфера на релаксация и спокойствие. За целта може да се добави към дифузери, аромалампи или да се използва в ароматни масла за масаж.

 

Козметика: Здравец Абсолют може да бъде включен в различни козметични продукти като кремове, лосиони, сапуни и шампоани. Придава на тези продукти приятен аромат и може да има някои полезни свойства за кожата поради естествените съставки, които съдържа.

 

 

Абсолютът от Здравец се използва в производството на сапун, за производство на перилни препарати, лосиони, кремове, парфюми.

 

 

Аромат: наситен, сладко-билков аромат, преминаващ в дървесно-пикантен, характерен за див здравец

 

 

Основни компоненти: Гераниол

 

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти