Абсолю от Зюмбюл (Hyacinthus orientalis)

  • Колекция: Буджак

Абсолю от Зюмбюл (Hyacinthus orientalis)

 

 
Зюмбюлът е едно от най-популярните и най-обичани цветя в българския двор. Наречен е на името на прекрасния юноша Хиацинт от гръцката митология.

Обикновеният зюмбюл (Hyacinthus orientalis) е едно от най-разпространените многогодишни луковични растения. Той е с прости кичести камбанковидни цветове, които имат силен приятен аромат. Разположени са в плътни или рехкави гроздовидни съцветия и са различно оцветени – бели, жълти, розови, червени, сини и др. Добре развитият зюмбюл трябва да има най-малко 12 цветчета на цветоносното си стъбло, които може да достигат и до 50. Листата са широколинейни, сочни, лъскави, на върха слабо заострени.

Народите от Западна Европа са го внесли от Западна Азия преди повече от три столетия и веднага са започнали да го подобряват. Днес съществуват множество соротве, отличаващи се от оригинала с едрите си съцветия и цветове и нежните и разнообразни багрите – сини, виолетови, бели, розови, лилави. Достига 20 – 30 cm височина.

Зюмбюлът не е придирчиво цвете – той може да расте и на слънчеви места, и на полусянка. Добре е луковиците му да се изваждат всяка година след прецъфтяването и веднага да се засаждат на уютно ново място, като се заравят с около 12 см пръст.

 

Метод: Абсолю от Зюмбюл се получава чрез екстракция на конкрета. Той е с светло-зелеников до кафяв цвят. Течно състояние на продукта.

 

Приложение на абсолю от Зюмбюл: Използва се в парфюмерийната, козметичната индустрия, ароматерапия, медицина.

 

Абсолютът от Зюмбюл се използва в производството на сапун, за производство на перилни препарати, лосиони, кремове, парфюми.

 

Аромат: Магически свойства на зюмбюла

Смятало се е, че изсушените цветове на зюмбюла облекчават неприятните сънища и пазят от недобрите хора.

Ароматът на зюмбюли има афродизиакални свойства, които ловко се употребяват от изисканите любовници, с цел да разкрият чувствеността на колегата.

Ако от семенцата, съдържащи се в главичките на цветчетата, се направи компрес с бяло вино и се наложи върху мъжките слабини, ще провокира полово предпочитание.

Също по този начин цветовете на зюмбюла се употребяват от хора, търсещи

духовно израстване и самоусъвършенстване. Вдишването на аромата на зюмбюла способства за самопознание и търсенето на отговори на въпроси за смисъла на живота.

Цветето зюмбюл покровителства изключително писатели, поети, художници и хора от креативен специалности като цяло, защото вдишването на аромата му оказва помощ да се разкрие креативният капацитет. Ароматът на зюмбюл е в положение да очисти човешката сила, да даде мощ на креативната интензивност и да защищава от недоброжелатели.

 

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта.

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 3 години.

30,00 лв.
Базова цена:30,00 лв.
Подобни продукти