Акация CO2 екстракт (Robinia pseudoacacia)

  • Колекция: Буджак

Акация СО2 екстракт (Robinia pseudoacacia)

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител.

Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

Процесът на CO2 екстракция се използва широко в промишлеността на храни, козметика, фармацевтика и други. Той е предпочитан метод за извличане на активни съставки, като етерични масла, флавоноиди, терпени и други полезни вещества от растения, тъй като не оставя остатъци на разтворители и не води до деградация на съставките поради висока температура или химически процеси.

CO2 екстракцията се счита за по-безопасна и екологична в сравнение с традиционните методи на екстракция, които използват разтворители като химикали или топлина. Освен това, тя позволява контролирано извличане на конкретни съставки, като се регулира налягането и температурата, което дава възможност за по-висока качествена продукция.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Robinia pseudoacacia

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.


Аромат: Характерен мирис на суха билка.
Съществува и друго мнение за аромата на СО2 екстракта от Акация.

Ароматът на цветята от бяла акация се използва в парфюмерийната индустрия за създаване на различни парфюми и ароматни продукти. Той е особено популярен в цветни и цветно-дървесни аромати, които могат да бъдат свежи, романтични и женствени.

Има и други видове акация, като например акация Мимоза, чиито цветове имат също приятен аромат, който може да бъде описан като мек и присъщ наслада.

Ако искате да се насладите на аромата на цветя от бяла акация, можете да потърсите ароматни продукти, които съдържат нотки на акация в своя състав или да се разходите в парк или градина през пролетта, когато акацията цъфти и изпълва въздуха със своя ухаещ аромат.

 

Характеристики и потенциални ползи на акация СО2 екстракта:

1. Успокояващо и омекотяващо действие: Акацията е известна със своите успокояващи и омекотяващи свойства, които я правят подходяща за грижа за кожата.

2. Хидратация и поддържане на влажност: Акация СО2 екстрактът може да бъде благоприятен за поддържането на влажността на кожата, като я хидратира и прави по-мека.

3. Антиоксидантно действие: В акацията се съдържат антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали и предпазват клетките от оксидативен стрес.

4. Подпомагане на здравето на косата: Акация СО2 екстрактът може да се използва в продукти за грижа за косата, като подпомага здравето на скалпа и косата.

5. Благоприятен аромат: Ако се използва в ароматерапия или в козметични продукти, акация СО2 екстрактът може да допринесе с приятен аромат.

 

Начини на употреба на акация СО2 екстракта:

  • Добавете акация СО2 екстракт към кремове, лосиони или масла за тяло за поддържане на здрава и хидратирана кожа.
  • Включете го в състава на продукти за грижа за косата, като шампоани или балсами.
  • Използвайте го за масаж на кожата.
  • Включете в ароматерапевтични смеси за подобряване на настроението.

 

Применение:

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

12,75 лв. 15,00 лв.
Базова цена:12,75 лв.
Подобни продукти