Ароматерапия

Ароматерапията съществува и се практикува под една или друга форма от началото на цивилизацията. Изкуството и науката е да се използват масла, извлечени от ароматни растения, за подобряване на здравето и красотата. Освен физическите ползи, етеричните масла могат да имат фини ефекти върху ума и емоциите. Етеричните масла, взети от растения и използвани в ароматерапията, са описани като тяхна "жизнена сила" - те са от съществено значение за биологичния процес на растенията, както и веществото, което им придава аромата. Синтетичните масла, дори и химически подобни, няма да имат всички естествени елементи и жизнената сила, които правят етеричните масла толкова ценни терапевтично.

Друга причина, поради която синтетичните масла не са приемливи, е, че второстепенните съставки никога не са идентични. Добавянето на синтетични химикали обикновено не се разкрива в бизнеса с етерични масла, така че освен ако няма декларация, че маслата са естествени, чисти и неподправени, приемете друго.


Етеричните масла се извличат от цветя; билки; подправки; дървесина и влакна, обикновено чрез дестилация, пресоване и екстракция с разтворител. Екстракцията с разтворител е приемлива за ароматерапия само ако използвания разтворител е напълно отстранен след производствения процес.

Как да използвате етеричните масла за вашата душа, тяло, жизнена енергия?


Съществуват следните методи:

1. МАСАЖ

2. БАНИ / САУНИ

3. КОМПРЕСИ

4. ВДИШВАНЕ / ИНХАЛАЦИИ

5. ИЗПАРЯВАНЕ

6. АРОМАТЕЗИРАНЕ НА ПОМЕЩЕНИЯ

7. МАСКИ

8. ВАНИ

9. ПАРФЮМИ

10. ОБОГАТЯВАНЕ НА КРЕМОВЕ, ТОНИЦИ, ШАМПОАНИ, БАЛСАМИ, ДУШ ГЕЛ, САПУНИ, ДЕКОРАТИВНА КОЗМЕТИКА, СКРАБОВЕ, ПЯНА, ЛОСИОНИ, МАСКИ.

колекции
Подреди по