Баобаб (Adansonia Digitata) 50 мл.

Баобаб (Adansonia Digitata) 50 мл.

Маслото от баобаб е напълно лишено от токсични и агресивни компоненти, може да се използва дори върху най-деликатната и чувствителна кожа. Той е напълно некомедогено, не запушва порите и облекчава маслата, които са склонни към подобни ефекти.
 
Дори при нанасяне на много голямо количество масло не създава усещане за коричка, омазняване и тежест. Абсорбира се буквално пред очите ни, но в същото време се разпределя лесно и равномерно по цялата кожа.
 
Маслото от семена на баобаб не оставя дори най-малкия мазен блясък върху всеки тип кожа.
 
Твърди се, че баобабът има също толкова "бърз" ефект, който се проявява веднага след нанасяне под формата на омекотяване, изглаждане, кадифено усещане и системно подобряващ ефект.
 
 
Баобабът се счита за едно от най-ефективните средства за чувствителна раздразнена кожа. Суха, дехидратирана, увредена от слънцето, застаряваща, изтощена кожа, загубила тургор и еластичност, буквално се трансформира благодарение на това масло. Но като цяло е подходящ за работа с всеки тип кожа, нуждаеща се от хидратация.
 
Основната посока на действие на маслото е директната хидратация, която се осъществява предимно на клетъчно ниво, възстановявайки дълбоките слоеве на епидермиса. Основната разлика между баобаба и другите овлажняващи бази е неговото активно, системно и бързо действие, което спомага за насищане на клетките с незабавно видимо възстановяване на еластичността на кожата.
 
Експресно възстановяване и директно третиране на суха, дехидратирана, изгорена от слънце кожа, успокояващ ефект върху възпалени и раздразнени зони, допълнен от доста мощен ефект против стареене. Последното се проявява основно в защитна и антиоксидантна функция, в подобряване на текстурата и повишаване на еластичността и тургора на кожата.
 
Едно от най-добрите свойства на баобаба е способността да предотвратява промени в структурата на кожата, да запазва нейния тургор в продължение на много години и да предотвратява образуването на стрии и други промени при системна употреба.
 
Това масло също допринася за постепенното резорбиране на белези, изравняване на цвета на пигментираните участъци от кожата. Заслужава да се отбележи наличието на лек избелващ ефект, който не пречи на баобаба да играе ролята на средство, което фиксира тена и успокоява кожата след него.
 
Благодарение на клетъчната хидратация и възстановяването на липидния баланс, маслото от баобаб допринася за пълното премахване на розацеята и повишава функционалността на капилярната система. Комплексът от свойства на баобаб е подходящ и за лечение на псориазис и екзема, лечение на пукнатини по кожата.
 
 
Използва се в грижата за ноктите и косата
Baobab принадлежи към групата на най-системните масла за грижа не само за косата, но и за скалпа, показва меко, но видимо подхранване и омекотяване още след първото приложение.
 
Това е един от най-добрите продукти за грижа за химически увредена коса, която постоянно се изправя или къдре. Маслото от баобаб възвръща естествения блясък и видимо подобрява състоянието на цъфтящите краища. Подходящ не само за лечение, но и за профилактика на негативни промени.
 
Възстановява и подхранва кутикулата и нокътната плочка, връща им блясъка, предотвратява разрушаването на структурата и промените в тъканите на нокътя. 
10,00 лв.
Базова цена:10,00 лв.
Подобни продукти