Базово масло от Баобаб (Adansonia Digitata) 50 мл.

Базово масло от Баобаб (Adansonia Digitata) 50 мл.

 

Маслото от Баобаб е напълно лишено от токсични и агресивни компоненти, може да се използва дори върху най-деликатната и чувствителна кожа. Той е напълно некомедогено, не запушва порите и облекчава маслата, които са склонни към подобни ефекти.
 
Дори при нанасяне на много голямо количество масло не създава усещане за коричка, омазняване и тежест. Абсорбира се буквално пред очите ни, но в същото време се разпределя лесно и равномерно по цялата кожа.
 
 

Студено пресовано масло от Баобаб (Adansonia Digitata). Маслото Нерафинирано. Козметично качество, само за външна употреба.

Базовото масло от Баобаб (Adansonia digitata) се получава от семената на баобабовото дърво, което расте в Африка. Това масло е известно със своя богат състав и се използва в козметичната индустрия за грижа за кожата и косата.

 

 

Характеристиките и ползите на базовото масло от Баобаб:

1. Овлажняване на кожата: Базовото масло от баобаб е богато на мастни киселини, които предоставят интензивна хидратация на кожата. Това го прави подходящо за суха и обезводнена кожа.

2. Антиоксидантна защита: Маслото съдържа антиоксиданти, като витамин С, които помагат в защитата на кожата от свободните радикали и оксидативния стрес.

3. Възстановяване на еластичността: Баобабовото масло може да помогне за възстановяването на еластичността на кожата и подобряването на тургора й.

4. Подпомагане на регенерацията на кожата: Съдържащите се в маслото витамини и мастни киселини подпомагат процесите на регенерация и подновяване на клетките на кожата.

5. Подхранване на косата: За косата, базовото масло от баобаб предоставя дълбока хидратация и може да помогне за блясъка и гладкостта й.

6. Успокояване на раздразненията: Маслото може да има успокояващ ефект върху чувствителната и раздразнена кожа.

 

 

Маслото от семена на баобаб не оставя дори най-малкия мазен блясък върху всеки тип кожа.

 
Твърди се, че баобабът има също толкова "бърз" ефект, който се проявява веднага след нанасяне под формата на омекотяване, изглаждане, кадифено усещане и системно подобряващ ефект.
 
 
Баобабът се счита за едно от най-ефективните средства за чувствителна раздразнена кожа. Суха, дехидратирана, увредена от слънцето, застаряваща, изтощена кожа, загубила тургор и еластичност, буквално се трансформира благодарение на това масло. Но като цяло е подходящ за работа с всеки тип кожа, нуждаеща се от хидратация.
 
Основната посока на действие на маслото е директната хидратация, която се осъществява предимно на клетъчно ниво, възстановявайки дълбоките слоеве на епидермиса. Основната разлика между баобаба и другите овлажняващи бази е неговото активно, системно и бързо действие, което спомага за насищане на клетките с незабавно видимо възстановяване на еластичността на кожата.
 
Експресно възстановяване и директно третиране на суха, дехидратирана, изгорена от слънце кожа, успокояващ ефект върху възпалени и раздразнени зони, допълнен от доста мощен ефект против стареене. Последното се проявява основно в защитна и антиоксидантна функция, в подобряване на текстурата и повишаване на еластичността и тургора на кожата.
 
Едно от най-добрите свойства на баобаба е способността да предотвратява промени в структурата на кожата, да запазва нейния тургор в продължение на много години и да предотвратява образуването на стрии и други промени при системна употреба.
 
Това масло също допринася за постепенното резорбиране на белези, изравняване на цвета на пигментираните участъци от кожата. Заслужава да се отбележи наличието на лек избелващ ефект, който не пречи на баобаба да играе ролята на средство, което фиксира тена и успокоява кожата след него.
 
Благодарение на клетъчната хидратация и възстановяването на липидния баланс, маслото от баобаб допринася за пълното премахване на розацеята и повишава функционалността на капилярната система. Комплексът от свойства на баобаб е подходящ и за лечение на псориазис и екзема, лечение на пукнатини по кожата.
 

 

Базово масло от Баобаб използва се в грижата за ноктите и косата.

 

Баобаб принадлежи към групата на най-системните масла за грижа не само за косата, но и за скалпа, показва меко, но видимо подхранване и омекотяване още след първото приложение.

 
Това е един от най-добрите продукти за грижа за химически увредена коса, която постоянно се изправя или къдре. Маслото от баобаб възвръща естествения блясък и видимо подобрява състоянието на цъфтящите краища. Подходящ не само за лечение, но и за профилактика на негативни промени.
 
Възстановява и подхранва кутикулата и нокътната плочка, връща им блясъка, предотвратява разрушаването на структурата и промените в тъканите на нокътя. 
 
 
 
 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

Молим, не забравяйте, че е препоръчително да извършите тест за чувствителност преди да използвате нов продукт.
 

* Забранено е използването на базово масло за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на базово масло
 за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на базово масло
 за животни.

 

 

 Срок на годност: до 3 години

10,00 лв.
Базова цена:10,00 лв.
Подобни продукти