Базово масло от Невен (Calendula officinalis) 20 мл., 50 мл., 100 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CO-001

Базово масло от Невен (Calendula officinalis)

 

Базово масло от Невен с козметично качество. Яркочервените цветя на невен отдавна са известни със своите лечебни и козметични свойства. Преди хиляда години са открити неговите противовъзпалителни и успокояващи свойства, толкова високо ценени в традиционната медицина. Известен е и с широките си козметични възможности: запарките и маслата от това лечебно растение помагат за подмладяване, омекотяване и възстановяване на кожата.

 

Студено пресовано масло от Невен (Calendula officinalis). Маслото рафинирано, дезодорирано, деколоризирано. Козметично качество, само за външна употреба.

 

Характеристиките и употребите на маслото Невен:

Успокояващи и противовъзпалителни свойства: Маслото от цветя Невена има способността да омекотява и успокоява кожата. Неговите противовъзпалителни свойства могат да бъдат полезни при различни кожни проблеми, включително дразнене и възпаление.

Заздравяване и регенерация на кожата: маслото насърчава заздравяването на леки рани, ожулвания, изгаряния и други увреждания на кожата. Може да помогне за ускоряване на процесите на регенерация на клетките.

Овлажняване на кожата: маслото Невен също има овлажняващи свойства, помагайки за поддържане на естествения баланс на влагата на кожата.

Грижа за чувствителна кожа: Благодарение на своята мекота маслото невен е подходящо за грижа за чувствителна кожа, включително деца и хора с чувствителна или проблемна кожа.

Употреба при масаж: Маслото Невен може да се използва при масаж, осигурявайки не само ползи за кожата, но и помагайки за отпускане на мускулите.

Грижа за косата: Някои хора също използват масло от невен за грижа за косата, особено при проблеми със скалпа.

 

Маслото от невен е козметичен продукт, използван основно за грижа за кожата на лицето и ръцете. Има омекотяващо, противовъзпалително, антибактериално, заздравяващо рани действие, успокоява раздразнената кожа, помага за намаляване на сърбежа и зачервяването.

 

Важно: това не е етерично масло, то принадлежи към базовите (мазни) масла. Може да се използва като основа, като към него се добавят различни етерични масла, за да се получи този или онзи допълнителен благоприятен ефект, или може да се смесва с други базови масла.

 

Маслото от Невен се използва при различни кожни обриви (включително при деца), слънчево изгаряне, обрив от пелени. Насърчава заздравяването на малки ожулвания, порязвания, пукнатини върху маслото от невен - не есенциална, а основна (мазна) кожа или на устните, омекотява изветрената и успокоява добре раздразнената кожа, предпазва я от въздействието на неблагоприятните фактори - студ, вятър, отрицателни ефекти на слънчевата светлина.

 

Действие на базово масло от Невен (Calendula officinalis):

Масло от невен е едно от най-добрите в грижата за възпалена и много чувствителна кожа. Той не само перфектно се справя със зачервяване и дразнене, но и активно защитава кожата от дейността на патогенни бактерии и влиянието на външни фактори (вятър, слънце, сух въздух).

Също така маслото перфектно укрепва кръвоносните съдове, омекотява кожата и облекчава умората, което го прави идеално за вземане на вани.

 

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

Молим, не забравяйте, че е препоръчително да извършите тест за чувствителност преди да използвате нов продукт.
 

* Забранено е използването на базово масло за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на базово масло
 за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на базово масло
 за животни.

 

 Срок на годност: до 3 години

10,00 лв.
Базова цена:10,00 лв.
Подобни продукти