Базово масло от Невен (Calendula officinalis) 20 мл, 50 мл, 100 мл

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CO-001

Описание: Базово масло от Невен с козметично качество. Яркочервените цветя на невен отдавна са известни със своите лечебни и козметични свойства. Преди хиляда години са открити неговите противовъзпалителни и успокояващи свойства, толкова високо ценени в традиционната медицина. Известен е и с широките си козметични възможности: запарките и маслата от това лечебно растение помагат за подмладяване, омекотяване и възстановяване на кожата.

Маслото от невен е козметичен продукт, използван основно за грижа за кожата на лицето и ръцете. Има омекотяващо, противовъзпалително, антибактериално, заздравяващо рани действие, успокоява раздразнената кожа, помага за намаляване на сърбежа и зачервяването.

Важно: това не е етерично масло, то принадлежи към базовите (мазни) масла. Може да се използва като основа, като към него се добавят различни етерични масла, за да се получи този или онзи допълнителен благоприятен ефект, или може да се смесва с други базови масла.

Маслото от невен се използва при различни кожни обриви (включително при деца), слънчево изгаряне, обрив от пелени. Насърчава заздравяването на малки ожулвания, порязвания, пукнатини върху маслото от невен - не есенциална, а основна (мазна) кожа или на устните, омекотява изветрената и успокоява добре раздразнената кожа, предпазва я от въздействието на неблагоприятните фактори - студ, вятър, отрицателни ефекти на слънчевата светлина.

Метод:  Базово масло от Невен се получава чрез студено-пресован и инфузен метод на свежо или сухо съцветие или стрък невен. 

Действие:

Масло от невен е едно от най-добрите в грижата за възпалена и много чувствителна кожа. Той не само перфектно се справя със зачервяване и дразнене, но и активно защитава кожата от дейността на патогенни бактерии и влиянието на външни фактори (вятър, слънце, сух въздух).

Също така маслото перфектно укрепва кръвоносните съдове, омекотява кожата и облекчава умората, което го прави идеално за вземане на вани.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Произход на културата: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Доставка с Еконт, ДЧЛ, Спиди, Български пощи.

Срок на годност: до 5 години

8,00 лв. 10,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Подобни продукти