Базово масло от Ванилия в жожоба (Vanilla Planifolia) 20 мл.

Базово масло от Ванилия в жожоба (Vanilla Planifolia) 20 мл. 

 

Мацерат, масло от Ванилия в жожоба (Vanilla Planifolia). Маслото нерафинирано Козметично качество, само за външна употреба.

 

 

Базово масло от Ванилия в жожоба е Мацерат.

Мацератът с масло от ванилия и жожоба е процес на извличане на аромата и ползите от ваниловото зърно чрез накисването му в масло от жожоба. Този мацерат има приятен аромат на ванилия и може да се използва за козметични цели за грижа за кожата и косата. Ето как можете да го използвате:
 
     Хидратация на кожата: Ванилиевият мацерат в масло от жожоба е чудесен за овлажняване на суха кожа. Просто нанесете малко количество масло върху кожата си след душ или вана.
 
     Масаж: Ванилов мацерат в масло от жожоба може да се използва за релаксиращ масаж. Разредете го с друго носещо масло като бадемово масло и масажирайте в кожата си.
 
     Грижа за косата: Маслото от жожоба се абсорбира лесно от косата и може да помогне за овлажняване и омекотяване на сухи и чупливи краища на косата. Нанесете малко количество масло върху краищата на косата си или го добавете към шампоана си.
 
     Аромат: Ванилов мацерат в масло от жожоба има приятен аромат на ванилия, който може да се използва за ароматизиране на вашия дом, като добавете няколко капки в ароматна лампа.
 
     Грижа за ноктите: Маслото може да се използва за укрепване на ноктите и кожичките. Нанесете върху ноктите си и масажирайте, за да подобрите състоянието им.
 
     Грижа за устни: Ванилов мацерат в масло от жожоба може да се използва за грижа за устните. Нанесете го върху устните си, за да ги овлажните и направите меки.
 
 

Маслото от ванилия в жожоба обикновено се съставят от масло от жожоба, което е базово растително масло, и екстракт от ванилия (Vanilla planifolia). Такъв продукт може да съчетае ползите на жожоба с аромата и ефектите на ванилията.

 

 

Потенциални свойства и ползи на маслото от Ванилия в жожоба:

1. Хидратация на кожата: Жожоба е леко масло, близко по състав до човешките масла, и може да бъде усвоено лесно от кожата, осигурявайки хидратация.

2. Подхранване на косата и скалпа: Маслото от ванилия в жожоба може да се използва за подхранване на косата и скалпа, придавайки им мекота и блясък.

3. Ароматерапевтичен ефект: Аромата на ванилията може да има успокояващ и релаксиращ ефект. Така че, при нанасяне на масло от ванилия в жожоба, можете да се насладите на ароматерапевтичен ефект.

4. Антиоксидантна защита: Ванилията съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат в защитата на кожата от свободните радикали и оксидативния стрес.

5. Удоволствие от аромата: За мнозина ароматът на ванилията е приятен и асоциира с уют и комфорт.

 

 

Процесът на мацерация включва намачкване или погрупване на ванилията в жидкото масло и оставянето им за определен период от време, за да се постигне извличане на аромата и полезни съставки от ванилията в маслото.

 

Ароматерапия: Ванилията има топъл и уютен аромат, който може да бъде приятен и успокояващ. Ароматерапевтичният ефект може да допринесе за подобряване на настроението и намаляване на стреса.

Подпомагане на релаксацията: Ароматът на ванилията може да има успокояващ ефект и да помага при релаксацията.

Ароматично олио за масаж: Мацератът от ванилия в жожоба може да се използва като ароматично олио за масаж, комбинирайки ароматерапевтичните и хидратиращите свойства.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

Молим, не забравяйте, че е препоръчително да извършите тест за чувствителност преди да използвате нов продукт.
 

* Забранено е използването на базово масло за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на базово масло
 за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на базово масло
 за животни.

 

 

 Срок на годност: до 3 години

10,00 лв.
Базова цена:10,00 лв.
Подобни продукти