Безсмъртниче CO2 екстракт (Helichrysum italicum)

Безсмъртниче CO2 екстракт (Helichrysum italicum)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

 

 

Безсмъртниче (Helichrysum italicum) е многогодишно тревисто растение, което се намира в различни части на Средиземноморието, включително югозападна Европа и Северна Африка. То е известно със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и се използва в медицината, козметиката и ароматерапията.

СО2 екстракцията на Безсмъртниче е един от методите за добив на неговото етерично масло. Този метод позволява запазването на повечето от активните съставки на растението. СО2 екстракта от безсмъртниче се отличава с богат аромат и множество потенциални ползи за здравето и красотата.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Helichrysum italicum

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.

 

Аромат:

Ароматът на СО2 екстракт от Безсмъртниче (Helichrysum italicum) е характерен и сложен, с нотки, които се описват като богати, земни и сладки. Този аромат е често описван като топъл и наситен, съчетаващ различни нотки, които придават на екстракта неговия характерен и уникален профил. 

 1. Земни нотки: Ароматът на безсмъртниче е доминиран от земни нотки, които придават на него топлота и тежест. Този аспект на аромата може да бъде описан като богат и дълбок.

 2. Цветни нотки: Екстрактът от безсмъртниче има сладки и цветни нотки, които са подчертани от присъствието на компоненти като α-пинен и лимонен. Те придават на аромата лекота и освежаващ характер.

 3. Топли и дървесни нотки: В аромата на безсмъртниче може да се усетят и топли дървесни нотки, които придават на аромата сложност и дълбочина.

 4. Леко пикантни нотки: Някои хора описват аромата на безсмъртниче като имащ лека пикантност или копринена нотка.

Ароматът на екстракт от безсмъртниче го прави желан състав в много парфюми и ароматни продукти. Той съчетава сложността на цветя и дървета с топлината на земята, като резултатът е аромат, който мнозина намират уникален и приятен.

Този аромат го прави популярен състав в парфюмерията и ароматерапията.

 

Применение:

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Ползи и приложения:

СО2 Екстрактът от Безсмъртниче (Helichrysum italicum) е получен от този растителен вид и съдържа активни съставки и химични съединения, които се считат за благоприятни за здравето и кожата. Безсмъртничето, известно и като стъклена трева или имортела, се използва широко в козметичната и фармацевтичната индустрия заради своите противовъзпалителни, антисептични и регенериращи свойства. Ето някои от потенциалните ползи и приложения на СО2 екстракта от безсмъртниче:

 1. Подобряване на кожата: СО2 Екстрактът от Безсмъртниче се използва в кремове и серуми за кожа за стимулиране на обновяването на клетките и поддържане на еластичността на кожата. Той може да бъде полезен при бръчки, ожулвания и други кожни проблеми.

 2. Лечение на синини и съчмици: СО2 Екстракт от Безсмъртниче се използва за облекчаване на синини и съчмици поради своите антиинфламаторни и антисептични свойства. Той помага за намаляване на възпалението и подуването на кожата.

 3. Лечение на рани и ожулвания: Благодарение на антисептичните свойства, екстрактът от безсмъртниче може да помогне за бързото заздравяване на рани и ожулвания.

 4. Подпомагане на сърдечната и циркулаторната система: Някои изследвания предполагат, че СО2 Екстрактът от Безсмъртниче може да помага за поддържането на здравето на сърцето и циркулационната система.

 5. Подпомагане на дихателната система: СО2 Екстрактът от Безсмъртниче може да бъде включен в парни инхалации за подпомагане на дихателната система при насморк и кашлица.

 6. Антиоксидантна защита: Съдържащите се в екстракта антиоксиданти могат да помогнат при защитата на клетките от свободните радикали и оксидативния стрес.

 7. Ароматерапия: Ароматът на СО2 Екстракт от Безсмъртниче се счита за успокояващ и релаксиращ. Той може да се използва в ароматерапията за подобряване на настроението и намаляване на стреса и тревожността.

 

Произход: България

 

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

 

Срок на годност: до 3 години

 

34,00 лв. 40,00 лв.
Базова цена:34,00 лв.
Подобни продукти