Кориандър СО2 Екстракт (Coriandrum Sativum)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CS-001

Описание: Кориандърът  е едногодишно тревисто растение от сем. Арiaceae, достигащо на височина до 60 - 70 cm. Смята се за един от най-старите аромати в света. Днес кориандърът се отглежда в много страни на света. Среща се в почти цяла Европа, Азия, в страни от Централна и Северна Африка. Като суровина за получаване на ароматични продукти се използват сухите плодове от кориандър (Fructus corianderi). Качеството им се определя, основно, от съдържанието на етерично (0,1 – 2,6 %) и глицеридно масло (9,9 –28 %). В плодовете на кориандъра са установени и други биологичноактивни вещества – танини, гликозиди, полифеноли и др.

Кориандърът е подходяща суровина за получаване на ароматични продукти. Кориандърът, известен още като китайски магданоз, се използва за медицински и ароматни цели от хиляди години.

Ботаническо (Латиснко) име: Coriandrum sativum

Не е разтворим в алкохолен материал, не се смесва с масло. Перфектна база за един уникален парфюм.

Применение: Парфюмерия, козметика, шампоани, медицина.

Произход: България

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 3 години

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, Фе декс

20,00 лв.
Базова цена:20,00 лв.
Подобни продукти