Глухарче СО2 Екстракт (Taraxacum officinale)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: TO-001

Описание: Екстрактът от глухарче има противовъзпалително действие, в комбинация с витамин А предотвратява чупливостта и разслояването на ноктите. Екстрактът от глухарче се използва за козметични цели: за подхранване, овлажняване, подмладяване на кожата. Глухарчето е особено добро за премахване на старчески петна и изравняване на тена на кожата.Коренът от глухарче има противовъзпалителен ефект, насърчава заздравяването на леки кожни лезии.

Предразположената към акне кожа ще се успокои и освежи, ако включите в грижата си екстракт от глухарче: сярата и микроелементите в състава на коренищата на растението ще имат кератолитичен (ексфолиращ) ефект, което ще доведе до заздравяване на кожата, стягане на порите и оптимизиране на производството на себум. Екстрактът от глухарче в съчетание с витамин А превантивно забавя стареенето и избледняването на кожата, ако го добавите към формулата на серумите за тонизиране на сухата и отпусната кожа.

Екстракт от глухарче CO2 - извлечен от растителни суровини чрез свръхкритична екстракция и не включва използването на разтворители, поради което е по-чист и по-функционален от традиционните екстракти. Да, и консумацията на този компонент е по-малка.

Екстрактът от глухарче SC CO2 може да обогати козметичните формулировки на кожата със своето анти-стареене, овлажняване, избелване на лунички и подхранващо действие.

Глухарчето се препоръчва за всяка кожа, но някак си се случи така, че се използва именно като подмладяваща и антипигментна козметична съставка. В крайна сметка младата и чиста кожа е желанието на всяка жена! Не забравяйте за противовъзпалителните и заздравяващи рани свойства на глухарчето, защото козметиката от глухарче също е много подходяща за проблемна кожа.

Употреби и свойства: в съвременната козметология глухарчето се използва като част от козметика против стареене и подхранване, в кремове и маски, предназначени за избелване на кожата, както и в медицински козметични формулировки. Екстрактът от глухарче е ефективен в борбата с такъв козметичен дефект като пигментацията на кожата, също така е в състояние да се справи с брадавици.

Като част от козметиката, екстракт от глухарче:

- Овлажнява и подхранва кожата;
- Почиства и избелва кожата;
- Премахва мъртвите клетки и стимулира регенерацията на кожата;
- Има подмладяващ ефект;
- Предотвратява преждевременното стареене на кожата;
- Тонизира кожата и я прави еластична.

Ботаническо (Латиснко) име: Taraxacum officinale

Аромат: характерен за билката глухарче, цветен земен.

Применение: Парфюмерия, козметика, медицина.

Дозировка: в козметиката 0,1-0,5%, в медицинските продукти 0,6-2%.

Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини.

Произход: България

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

Вид: Желирана маса е  с жълто-кафяв цвят.

Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист е индивидуален създател на собствения си парфюм: 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 3 години

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, Фе декс

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти