Абсолю от Тубероза (Polianthes tuberosa)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: PT-001

Описание: Абсолютът от тубероза е едно от най-ценните масла в света и е известно със своя хипнотизиращ аромат. Тежкият, понякога леко остър, упорит и сладък флорален аромат на цветето тубероза е доста различен от всички останали. Парфюмите, използващи тубероза, се считат за страхотни и много скъпи. Всъщност парфюмите на тубероза могат да бъдат направени просто чрез разреждане на абсолютна тубероза до 5% в носител, или базово масло, или алкохол, или комбинация от двете. Уникалният аромат на маслото от тубероза може да подмлади ума и тялото, магическият аромат на тубероза се счита за много мощен афродизиак. В Индия абсолютът на тубероза се нарича "Господарка на нощта" или "Кралицата на нощта".

Използва се в: парфюмерия, козметика, химия, медицина, ароматерапия.

Концентрация: Тубероза 5%.

Аромат: интензивен, тежък, сладък, цветен.

Английско име: Tuberosa 5% (95% алк. или база) Absolue.

Латинско име: Polianthes tuberosa.

Страна на произход: Индия/Египет/България

Използвана част: пресни пъпки.

Метод на производство: екстракция с разтворител.

Действие:
Абсолютът от етерично масло от тубероза е едно от най-ценните масла в света поради своя "хипнотизиращ аромат". По време на процеса на екстракция свежите, напълно отворени цветове се откъсват и внимателно се поставят върху тави, покрити със слой палмово масло. Парфюмите на тубероза се считат за приказно вкусни - тяхната миризма подмладява ума и тялото. В Индия това растение е известно като "Господарка на нощта". Родината на растението е Централна Америка. Лечителите на ацтеките го наричат ​​омиксохитл (костно цвете) заради неговите восъчни бели цветя.

В парфюмерията абсолютът тубероза често се използва в комбинация с жасмин и нероли за производство на туберозни парфюми. В традиционните хавайски сватбени церемонии на главата на булката се носи венец от цветя тубероза.

Свойства на абсолют Тубероза:
- повишава чувствителността и облекчава психическото напрежение
- омекотява и изглажда кожата, като укрепва съединителната тъкан и ускорява процесите на нейното обновяване
- елиминира застоялите процеси и стимулира кръвообращението в тазовите органи, увеличавайки притока на кръв в тази област
- спазмолитични свойства
- Абсолютът от тубероза има мощни спазмолитични и противовъзпалителни свойства.

Абсолю от тубероза се оказва много ефективна при лечение на фригидност и липса на либидо. Това е доста ефективен афродизиак - специфични компоненти на това етерично масло стимулират онези части на мозъка, които са отговорни за пробуждането на сексуални чувства и привличане. Туберозата също така отпуска ума и облекчава напрежението и има загряващ ефект върху органите, повишава кръвообращението, което от своя страна помага за лечение на еректилна дисфункция, импотентност и др.

Народна медицина:
Приятният аромат на тубероза има релаксиращ ефект върху мозъка, нервите и мускулите. Туберозата успокоява и помага за облекчаване на стрес, напрежение, тревожност, депресия, гняв, нервно страдание, конвулсии, спазми, спазматична кашлица, диария.

Туберозата е много силно успокоително средство, по-специално се отнася за нервната система и дихателните органи.

Съчетава се с: бергамот, мандарина, грейпфрут, сандалово дърво, роза, палмароза, розово дърво, жасмин, кедър, лайм, хвойна.

Опаковка: стъклено шишенце, фиолка 2 мл. алуминиев кен.

Пример: Шише от 5 мл. съдържа: Абсолю от Тубероза 5%, алкохол 95% / или Арган

Може да се разтваря и в базово масло като Арган.

Произход на културата: Индия

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 3 години

Доставка: Еконт, Спиди, БГ пощи, ДЧЛ, ДПД, Федекс, ТНТ

20,00 лв.
Базова цена:20,00 лв.
Подобни продукти