Mасло от Коприва (Urtica dioica)

  • Марка: Буджак
  • Кат. номер: UD-001

Описание: Маслото от семе и стръкове на коприва е богато на витамини А, С, Е, желязо, магнезий, калций, хистамин и ценният силиций. Листата притежават кръвоспиращо, диуретично, противоревматично действие, влияят благотворно върху обмяната на веществата, намаляват кръвната захар. Това действие се дължи на витамините, солите на желязото и други съединения.

Етеричното масло на коприва се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Метод:  Етерично масло от коприва се получава чрез водно-парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Цвят на маслото: кафяв

Действие: Маслото от семена на коприва също така има възстановително и антивъзпалително действие за кожата на лицето и скалпа. Идеално лечебно средство за свръхчувствителна, стресирана кожа, намаляващо дразненето и възпалението. Горещото олио от коприва се използва в маски против бръчки. Използва се при раздразнения на кожата, сърбеж, зачервяване, особено на по-чувствителни места.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Произход на културата: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

20,00 лв.
Базова цена:20,00 лв.
Подобни продукти