Абсолю от Мимоза (Acacia decurrens)

  • Колекция: Буджак

Описание на продукта: Абсолю от Мимоза се извлича от свежи цветове на Acacia decurrens, но и не само от този вид, малко вечнозелено дърво, произхождащо от Австралия и натурализирано в Северна и Централна Африка; отглежда се в Италия, Индия, Мароко1 и в южната част на Франция, където дърветата се култивират от около 1839 г.2. Този екстракт има мек, сладко-прахообразен, подобен на мед, дълбок флорален аромат с нежни зелени и дървесни нотки. Имаме голямо удоволствие да предложим този висококачествен абсолют от доставчик, който гарантира пълна проследимост – от растенията, които растат диво на тяхната земя до близкото им съоръжение за добив – като част от техния ангажимент за устойчиво развитие. Мимозата е едно от най-загадъчните и необичайни растения. Любителите на цветя отглеждат мимоза не само заради нейната нежност – тя е известна с това, че може да движи листата, да ги сгъва и разгъва. Децата особено обичат да гледат спектакъла.

Освен това растението радва окото с пухкави и докосващи съцветия. Мимозата е известна с това, че изглежда красиво на фона на бели материали или леки цветни аранжировки.

Мимозата принадлежи към растения със средна сложност на отглеждане. Отглежда се във всички страни по света като едногодишно и като многогодишно. В полза на едногодишното отглеждане е фактът, че мимозата до есента се издължава силно и губи своя блясък и декоративност. Затова често се препоръчва да я актуализирате от семена, с които се размножава без проблеми.

Мощен, интимен и съблазнителен за всички полове, слънчевите жълти цветове на мимозата предлагат мек, сладък аромат, който предвещава радостното начало на пролетта.

 

Метод: Абсолю от Мимоза се получава чрез екстракция на конкрета. Течно състояние на продукта.

 

Приложение: Използва се в парфюмерийната, козметичната, ароматерапия.

Абсолютът от Мимоза се използва в производството на сапун, за производство на перилни препарати, лосиони, кремове, парфюми, също така и за аромасвещи.

 

Аромат: Мимоза абсолю има мек, сладко-пудрест, подобен на мед, дълбоки цветя с нежни зелени и дървесни нотки.

 

Външен вид: златистожълта, много гъста, лепкава/лепкава, прозрачна течност, която трябва да се нагрява бавно, за да стане течлива; ще изисква специални инструкции за употреба за смесване.

Мимозата расте до 12 метра височина. Дървото от Мимоза се използва за направата на мебели, цветята и върховете на клонките са популярни сред цветарските магазини, като изключително екзотична украс. Абсолю от Мимоза с нежен аромат на цветя - е деликатен, меден и цветен. Използва се като твърд парфюм за поставяне зад ушите и/или върху вътрешната страна на китките.

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

Срок на годност: до 3 години.

13,50 лв. 15,00 лв.
Базова цена:13,50 лв.
Подобни продукти