Абсолю от Люляк (Syringa vulgaris)

  • Колекция: Буджак
Описание: Люлякът (Syringa) е декоративен листопаден храст от семейство Oleaceae. Цъфти от началото на май като отделни сортове цъфтят чак до края на юли с ароматни, подобни на гроздове цветове, най-често в различни оттенъци на виолетовото, но също в бяло или в розово. Растението произхожда от Персия, но е широко разпространено из цяла Европа и Азия. Доста е издръжливо на студове, суша и болести, но все пак се развива най-добре на добре осветени терени с леки, дренирани почви. Важно правило за добър цъфтеж, е прецъфтелите клонки да се отстраняват веднага, за да не възпрепятстват цъфтежа на новите.

В България се отглежда най-често вида Syringa vulgaris.Също така люлякът е ядлив и се използва в кулинарията.

 

Метод: Абсолю от Люляк се получава чрез екстракция на конкрета. Течно състояние на продукта. Бледо жълта, бистра безцветна до бледолилава течност с мирис на люляк.

 

Приложение: Използва се в парфюмерийната, козметичната, ароматерапия, рядко в кулинария като аромат.

Абсолютът от Люляк се използва в производството на сапун, за производство на перилни препарати, лосиони, кремове, парфюми, също така и за аромасвещи.

 

Аромат: Цветовете на люляка са силно благоуханни. Повечето люлякови храсти имат тежък, сладък и неповторим аромат. В ароматерапията се използват за създаване на по-добро емоционално състояние и  имат успокояващ и релаксиращ ефект. В парфюмерията ароматът на люляка се съчетава прекрасно с портокал, роза, мускус и сандалово дърво. Люлякът се използва главно за парфюми, предвидени за нежния пол, тъй като подчертава невинността и нежността на жената.

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

Срок на годност: до 3 години.

27,00 лв. 30,00 лв.
Базова цена:27,00 лв.
Подобни продукти