Абсолю от Тютюн

  • Колекция: Буджак

Описание: Абсолю се получава от конкрет чрез повторно извличане с разтворител, използвайки чист алкохол (етанол), в който нежеланите восъци слабо се разтварят. Обиконовено абсолюто се подлага на повторна обработка с алкохол. Обаче понякога остават малки количества восъци, както в случая с абсолюто от портокалови цветчета. Абсолюто може да се подложи и на молекулярна дестилация, която ще отстрани и последните нелетливи частици.

Приложение: в парфюмерията и козметиката.

Ориенталски аромат на тютюневи листа, скъпи пури. Екзотично, дълбоко и мистериозно. Многостранна и интересна, не натрапчива и примамлива мирис. Служи като базова нотка в скъпата парфюмерия.
Той е афродизиак. В парфюма насърчава релаксация, самочувствие и контрол над емоциите.

Абсолютният тютюн не съдържа никотин!

Варианти на употреба на абсолю от тютюн:

1) Разтваряне в етилов алкохол за създаване на парфюм. Най-бързият вариант дори в домашни условия.

2) Смесване с базово масло за създаване на маслени парфюми или за по-нататъшно използване на тази смес в кремове и други продукти.


За да направите това, добавете абсолюта към базовото масло (изберете най-неутралния аромат, разбъркайте със стъклена пръчка и оставете да престоява под вид на тинктура в продължение на 14-30 дни (първо можете да го загреете на водна баня).

Срок на годност: до 3 години

Произход на продукта: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти