Розово абсолю (Damascena Mill)

  • Кат. номер: RA-001

Описание на продукта: Розовият абсолю (или абсолют) е концентриран екстракт, извличан от цветовете на българската роза. 

Абсолю от рози се получава чрез обработка на розов конкрет с алкохолен разтворител (етанол) за отделяне на восъците и филтриране на студено при дестилация на вакуум. Представлява червеникава течност с фин розов мирис.

В състава на абсолюто влизат компонентите на розовото масло, като основен е фенилетиловият алкохол (около 70%), следван от цитронелола, гераниола и нерола.

Абсолю от рози се получава чрез обработка на розов конкрет с алкохолен разтворител за отделяне на восъците и филтриране на студено при дестилация на вакуум.

Роза Дамасцена има история още преди 4000 години, в град Дамаск. През цялата история заради изящния си аромат и визуална красота, розите от всякакъв цвят и размер са уважавани като метафорични „отварящи сърцата“. Със своята многолистна сложност не е изненадващо, че розовите етерични масла и абсолютата са сред тези, които имат най-сложна химическа сложност и висок клас на продукта.

Метод: Абсолю от Роза Дамасцена се получава чрез екстракция на розов конкрет, при което получената "помада" се екстрахира с етанол (спирт).

Първо, растителният материал се екстрахира с въглеводороден разтворител, като хексан, за да се получи конкрет. След това конкретът се екстрахира с етанол. Етаноловият екстракт се охлажда (например до -15 °С) до втвърдяване на восъците и се филтрира студено, за да се получи течен екстракт. Когато етанолът се изпари, остава маслото и аромата, който се нарича – абсолютът.

 

Приложения на розово абсолю.

Абсолюто на българска роза, със своя прекрасен хипнотичен аромат, са сред най-търсените за употреба в парфюмерията. В Парфюми и ароматични материали от естествен произход.

Ползва се във фината парфюмерията, фармацевтична индустрия, в козметиката и ароматерапията. Абсолюто от рози е една от най-добрите козметични съставки и е подходящ за всички типове кожа поради силният си овлажняващ и хидратиращ ефект.

Нашето българско розово абсолю е силно концентриран продукт - моля, разредете това абсолю с жожоба или друго растително масло (или парфюмериен алкохол) преди употреба. Чувствайте се свободни да го използвате във вашите естествени парфюмни смеси, сапуни, твърди парфюми и лосиони, кремове, шампуани, аромасвещи особено в комбинация с жасмин, сандалово дърво и иланг-иланг.

 

Аромат: Роза абсолю има фин и нежен аромат на свежа роза Дамасцена. Сладък, дълбок, мек, античен аромат на роза със слаб индол, подправки и меден нюанс; има свежа зелена нотка, която се появява при изсушаване.

 

Външен вид: Червено-оранжева фракция. Течен вид на розово абсолю.

 

Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

Срок на годност: до 3 години.

16,00 лв. 20,00 лв.
Базова цена:16,00 лв.
Подобни продукти