Конкрет от Невен (Calendula officinalis)

  • Кат. номер: CO-001

Описание на продукта: Невенът е познат като лечебно средство още от Древна Гърция. И до днес настойка от невен помага при заболявания на черния дроб и против спазми на вътрешните органи. Любим на мързеливите домакини, защото семената, които образува в периода на цъфтеж се запазват през зимата и рано на пролет покълва по подобие на плевелните растения. Обича яркото слънце и влагата в почвата. Цъфти от началото на юни до падането на първите снегове. Не са създадени хибридни форми.Растениети цъфти обилно от юли до септември. Съдържа флаваноиди, етерично масло, смоли, слузни вещества, каротиноиди и др. 

 

Метод: Конкретът Невен се получава чрез екстракция на свежа суровина с разтворител Хексан. Той е с оранжево-кафяв цвят и вазелиноподобен като маса. Има свеж билков аромат.

 

Приложение: Конкрета от Невен използва се в парфюмерийната и козметичната индустрия, ароматерапи, медицина. Действа успокояващо и омекотяващо на кожата, има противовъзпалителни свойства. Подходящ за суха кожа. Повече информация за продукта във раздел Абсолю от Невен.

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

Срок на годност: до 3 години.

12,00 лв. 15,00 лв.
Базова цена:12,00 лв.
Подобни продукти