Масло от кориандър (Coriandrum Sativum)

  • Марка: Буджак
  • Кат. номер: CS-001

Описание: Кориандърът е известен като Coriandrum sativum в медицинските изследвания, където е познат с многостранните си здравни ползи. Той е с дълбоки исторически корени от Древен Египет и Израел. Другото му наименование е китайски магданоз. Ароматът на етеричното масло от семената на кориандър е тревист, пикантен, плодов,  флорален и леко сладък, а химичният му състав е подобен на този на лавандулата, което обуславя свойствата му да отпуска, балансира и успокоява цялата система.

Етеричното масло от кориандър се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Метод:  Етерично  масло от кориандър се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл; 50 мл; 100 мл; 1 кг.

Химичен състав: линалоол, борнеол, цинеол, цимен, терпинеол, дипентен, феландрен, пинен и терпинолен.

Цвят на маслото: жълт, жълто-кафяв.

Действие: Действа успокояващо, премахва умората, безсъниято и депресията. Има свойствата на афродизиак. Подобрява апетита и дейността на храносмилателната система. Действа регенериращо на кожата. Помага при акне и кожни проблеми.

Полезно действие на маслото е за белите дробове, кръвоносните съдове, жлъчката. Подпомага чревната и стомашна секреция. Действа като антидот и укрепва имунната система.

 

Произход на културата: България и Украйна

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

 

 

7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти