Масло от Бергамот (Citrus Aurantium Bergamia)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CB-001

Описание: Бергамот е цитрусов плод, чиято кора се използва за извличане на етерично масло. Той расте на тропическо дърво, което обаче се среща и в Европа. Мощният аромат на бергамота го прави популярен компонент в редица козметични продукти, парфюми, който придава характерен тръпчив мирис. Етеричното масло от бергамот има мощни свойства, които подобряват цялостното здравословно състояние. То има антисептичен, седативен, аналгетичен, антидепресантен и антибактериален характер. 
Етеричното масло от Бергамот се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната и химична промишленост.

Метод:  Етеричното масло от бергамот се получава от корите на зрели плодове бергамот чрез студено пресоване. Ароматът е лек, опушен-горчив, стипчив, изискан, освежаващ, загадъчен. Напомня аромат на портокал или лимон с леки флорални нотки. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл.

Химичен състав: Citrus aurantium bergamia fruit oil, limonene, linalool и citral

Действие: антисептично, антипиретично, противовъзпалително, спазмолитично и антидепресантно.

Въздействие върху тялото: Подобрява еластичността на кожата, балансира мазна и проблемна  кожа  образуваща акне, свива разширени пори. Заглажда видимо кожа склона да образува цулулит. Премахва пърхот и възстановява увредената коса, стимулира растежа на косата.  Помага за премахването на лошия дъх в устата, намалява изпотяването.

Произход на продукта: Алжир

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Извлечените цитрусови масла, особено от лимон и бергамот, не трябва да се поставят продължително време върху кожата (препоръките варират от 6 до 12 часа), докато сте изложени на слънце. Могат да се получат сериозни изгаряния и хиперпигментация (тъмни петна).

Срок на годност: до 5 години

 

6,00 лв.
Базова цена:6,00 лв.
Сертификати и анализи
Сертификати и анализи
Действие
антидепресант, Антисептично, Спазмолитично, Противовъзпалително
Подобни продукти