Абсолю от Невен (Calendula officinalis)

  • Колекция: Буджак

Описание: Невенът със своите ярко оранжеви венчелистчета е познат на мнозина от детството. Ароматът му е незабравим - флорално-дървесен с горчивина и мускусни нюанси. Това растение от семейство Астрови се отглежда в цял свят и се цени преди всичко заради лечебните си свойства. Освен това невенът се отглежда за декоративни цели, а някои народи го използват като подправка за много ястия.

Абсолютът от невен се използва само в първокласни парфюми. Добива се в България, където за това се използват цветовете на растението. Невенът има остър тревист аромат. Парфюмът със своите нотки има лека горчивина и топлина, които придават хармония и спокойствие. Невенът звучи красиво в флорални и цитрусови аромати, а също така се съчетава с нотки на дъбов мъх, градински чай, джинджифил и кориандър.

В съвременната парфюмерия невенът се среща все по-рядко, но все още остава компонент на много емблематични аромати на 20-ти век, които спечелиха много фенове. Нотките на това растение най-често се използват като съставка на "върха" на парфюмна композиция. Невенът е актуален както в дамски, така и в мъжки аромати.

Метод: Абсолю от Невен се получава чрез екстракция с разтворител на конкрет. Той е с оранжево-кафяв цвят и вазелиноподобен като маса. Има свеж билков аромат.

Приложение: Използва се в парфюмерийната и козметичната индустрия. Действа успокояващо и омекотяващо на кожата, има противовъзпалителни свойства. Подходящ за суха кожа.

Произход на продукта: България, произведено по поръчка на "Буджак" ЕООД

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

Срок на годност: до 3 години.

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти