Конкрет от Салвия (Salvia officinalis)

  • Колекция: Буджак
Описание: Конкрет от българска салвия - градински чай, восъчна маса със зеленикаво-кафеникав цвят с характерен устойчив, изразен балсамово-кехлибарен аромат. Склареолът е основният семантичен компонент на градинския чай салвия конкрет - дитерпен гликол, който се използва за получаване на вещества с мирис на амбра, например амбриале и амброксид, които са стабилизатори на аромата на парфюмерийни продукти.

Метод: екстракция с разтворител

Приложение: Използва се в парфюмерийната, козметичната индустрия. Ароматерапия.

- Ароматизиране на сапун (за да се получи устойчива балсамово-кехлибарена миризма на 1 кг сапун, са достатъчни 10-15 г конкрет от салвия);
- Изработване на солиден, скъп парфюм;

- Конкрет от салвия понякога се използва за извличане на остатъчното количество етерично масло.

Това се дължи на факта, че структурата на самото растение - листа и стебло с етерично масло от градински чай са изключително крехки и лесно се повреждат по време на прибиране, транспортиране и манипулиране на суровините. За 3 часа съхранение на сянка масленото съдържание на суровините намалява средно с 27%, а при съхранение и транспортиране на слънце - с повече от 54%. Следователно периодът от косене до получаване на обработката на градински чай трябва да бъде от 1 до 3 часа.

Основни компоненти: етерично масло; алкохол, склареол, манол, салвирон, восъци.

Традиционната дестилация на градински чай с водна пара винаги е придружена от химични трансформации на линалил ацетат (етеричното масло в контейнерите за етерично масло от градински чай съдържа 84-95% линалил ацетат), а най-качественото етерично масло от парна дестилация съдържа не повече от 74- 75%.

При използване на схемата за извличане на етерично масло от конкрет Салвия, добивът на масло се увеличава с повече от 20%, линалилацетат - с 50%, като по този начин значително се подобрява качеството на етеричното масло.

♦ Чрез третиране на конкрета с алкохол (96% етилов алкохол при 50°C или 60% етилов алкохол при стайна температура), последвано от кристализация (замразяване) - можете да изолирате алкохолната мицела от абсолют и восъци.

♦ Салвиния конкрет съдържа малко склареол. Чрез окисляване склареолът се превръща в смес от вещества с аромат и свойства на амбра - продукт, високо ценен в парфюмерията като фиксатор на аромати и миризми.

Козметични свойства:

* Склареол - дитерпенол. Структурата на дитерпенолите е много подобна на тази на човешките хормони. Влияят благоприятно на хормоналната система, като я хармонизират.

* Релаксиращи тъкани. Като добавка към кремове за лице - облекчава натрупаното през деня мускулно напрежение.

* Склареолът е подходящ като консервант за медицински и козметични продукти.

* Притежава бактерицидни свойства.

* Дитерпеновите алкохоли увеличават разграждането на ксенобиотиците.

Произход на продукта: България, произведено по поръчка на "Буджак" ЕООД

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Противопоказание: конкрета преди да се приложи върху кожата или тялото, е необходимо да се направи тест за алергия.

За бременни жени и деца под 12 години - употребата е само след консултация с доктор.

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

Срок на годност: до 3 години.

10,00 лв.
Базова цена:10,00 лв.
Подобни продукти