Бял бор CO2 екстракт (Pinus sylvestris)

Бял бор CO2 екстракт (Pinus sylvestris)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

CO2 екстракт от бял бор (White Pine CO2 extract) се получава чрез процеса на CO2 екстракция (суперкритична екстракция с въглероден диоксид) на иглите и върховете на бял бор (Pinus strobus). Бялата борова игла е богата на активни съставки и етерични масла, които имат много ползи за здравето и козметиката.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Pinus sylvestris.

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.


Аромат: Ароматът на CO2 екстракт от бял бор е свеж, дървесен и балсамов с леки пикантни нюанси. Той е описван като приятен и успокояващ, със силна свежест и чистота, напомнящ за свежа горска атмосфера.

 

Применение:

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

CO2 екстрактът от бял бор има разнообразни приложения:

  1. Ароматерапия: Ароматът на бял бор има освежаващ и стимулиращ ефект в ароматерапията. Той може да помогне за повишаване на енергията и настроението, както и за облекчаване на умора и стрес.

  2. Козметика: CO2 екстрактът от бял бор се добавя в козметични продукти като кремове, масла и лосиони заради своите антиинфламаторни и антисептични свойства. Той може да помогне за балансиране на кожата и облекчаване на раздразнения.

  3. Фармацевтика: Бялата борова игла е известна със своите дихателни свойства и може да се използва във формули на хранителни добавки или външни продукти, които имат за цел подпомагане на дихателната функция и облекчаване на проблеми с дихателните пътища.

  4. Масажни масла: CO2 екстрактът от бял бор може да бъде добавен в масажни масла за да се предостави освежаващ и стимулиращ масаж.

  5. Парфюмерия: Ароматът на бял бор може да бъде използван като част от ароматни композиции в парфюмерията, предоставяйки своя уникален и свеж аромат.

 

CO2 екстрактът от бял бор (White Pine CO2 extract) е изключително полезен и съдържа редица активни съставки, които могат да имат благоприятно въздействие върху здравето и кожата. Ето някои от ползите на CO2 екстракт от бял бор:

  1. Дихателни ползи: Бялата борова игла е известна със своите дихателни свойства. CO2 екстрактът от бял бор може да се използва за облекчаване на затруднено дишане, разхлабване на секретите в дихателните пътища и облекчаване на проблеми с дихателната система.

  2. Антиинфламаторни свойства: Екстрактът от бял бор има силни антиинфламаторни свойства, които го правят полезен при облекчаване на възпаления в тялото и кожата.

  3. Антисептични свойства: Бялата борова игла съдържа антисептични съставки, които могат да помогнат за борба с бактерии и микроби и за поддържане на чистотата и хигиената на кожата.

  4. Облекчаване на стрес и умора: Ароматът на бял бор има успокояващ ефект и може да помогне за облекчаване на стрес и умора, както и за подобряване на настроението.

  5. Козметични ползи: CO2 екстрактът от бял бор се използва в козметични продукти заради своите успокояващи и хидратиращи свойства. Той може да помогне за подобряване на текстурата на кожата, балансиране на мазната кожа и облекчаване на раздразнения.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

17,00 лв. 20,00 лв.
Базова цена:17,00 лв.
Подобни продукти