Бял бор резиноид, Боров балсам (Pinus sylvestris) 50%

Бял бор резиноид, Боров балсам (Pinus sylvestris) 50%

 

Резиноидът, който се събира от бялите борови дървета, се използва в различни области. Един от основните продукти, които се добиват от боровия резиноид, е боровото масло. Това масло има разнообразни приложения в медицината, парфюмерията, козметиката и промишлеността. То е известно със своите антисептични, противовъзпалителни и освежаващи свойства.

 

Боровият резиноид също така се използва за производството на различни продукти, като например сапуни, лосиони за тяло и ароматизатори за въздуха. Той е популярен сред масажистите заради своите релаксиращи и освежаващи ефекти върху кожата и сетивата.

 

 

Бял бор резиноид се използва и в парфюмерията, където предоставя уникален аромат и добавя сложност и дълбочина към парфюмите. Начин на употреба.

1. Използване в дифузер: Добавете няколко капки бял бор резиноид в дифузер, за да разпространите аромата във вашия дом или работно пространство. Това може да помогне за създаването на успокояваща атмосфера и за подобряване на настроението.

 

2. Използване в ароматична лампа: Ароматичните лампи са още един начин за разпространение на аромата на бял бор резиноид в помещението. Просто добавете няколко капки от резиноида във водата на ароматичната лампа и я запалете.

 

3. Използване във вана или душ: Добавете няколко капки бял бор резиноид във ваната си или на душ гела си, за да се насладите на ароматната му атмосфера и за да се освежите душевно и физически.

 

4. Масажен масло: Разтворете няколко капки от бял бор резиноид в носител масло, като слънчогледово или жожоба масло, и го използвайте за масаж. Това може да помогне за релаксацията на мускулите и да осигури още по-дълготраен ароматен ефект.

 

5. Използване в козметични продукти: Някои козметични продукти като ароматизирани кремове, масла за тяло или лосиони могат да съдържат бял бор резиноид като един от своите съставки. Използвайте тези продукти за усещане на аромата и за благоприятно въздействие върху кожата си.

 

 

Как да се използва бял бор резиноид в парфюмерията?:

 

1. Ароматични Нотки: Бял бор резиноид има топъл, дървесен и сладък аромат с леко пикантни и смолести нотки. Този аромат често се използва в базовите нотки на парфюми, които му придават характер и издигат комплексността на аромата.

 

2. Фиксиращ Агент: Бял бор резиноид има способността да фиксира ароматите, което го прави ценен компонент в парфюмерийните формули. Той помага на парфюма да задържи своя аромат през по-дълъг период от време след нанасянето.

 

3. Подчертаване на Други Нотки: В допълнение към своя собствен аромат, бял бор резиноид може да подчертае и засили други нотки в парфюмерийната композиция, като например дървесни, пикантни или сладки аромати.

 

4. Допълнение към Други Материали: Бял бор резиноид се използва и в комбинация с други съставки и материали в парфюмерийната индустрия, за да се създаде уникален и комплексен аромат.

 

 

Бял бор резиноид също се използва в козметичната индустрия поради своите полезни свойства и аромат.

Как да се използва бял бор резиноид в козметиката?:

 

1. Парфюмиране на продукти за Грижа за Кожата: Бял бор резиноид може да бъде добавен към продукти за грижа за кожата, като кремове за тяло, лосиони и масла за тяло, за да им придаде приятен аромат и да подобри усещането след нанасяне.

 

2. Ароматизиране на Козметични Продукти: Този състав може също да се използва в козметични продукти като грим, гелове за душ, шампоани и балсами за коса, за да им придаде специфичен аромат и да подобри преживяването при използването им.

 

3. Фиксиране на Аромати: Както и в парфюмерията, бял бор резиноид може да бъде използван в козметичните продукти като фиксиращ агент, който помага на ароматите да се задържат по-дълго на кожата или косата след нанасяне.

 

4. Успокояващи и Антисептични Свойства: Някои видове бял бор резиноид могат да имат успокояващи и антисептични свойства, които могат да бъдат полезни за кожата, особено при продукти за грижа за проблемна кожа или със склонност към раздразнения.

 

5. Добавка за Текстура и Консистенция: Бял бор резиноид може да бъде добавен и към козметични продукти като добавка за подобряване на текстурата и консистенцията им.

 

Бял бор резиноид също е популярен в ароматерапията поради своите ароматични и терапевтични свойства. Вотът на бял бор има характерен, топъл и дървесен аромат, който може да бъде успокояващ и освежаващ.

 

 

Как се използва бял бор резиноид в ароматерапията?

1. Успокояващ Ефект: Аромата на бял бор резиноид може да помогне за намаляване на стреса, тревожността и напрежението. Придава усещане за уют и спокойствие.

 

2. Подобряване на Настроението: Ароматът на бял бор може да подобри настроението и да стимулира чувството на благополучие. Той може да бъде полезен при облекчаване на депресията и подобряване на емоционалното състояние.

 

3. Освежаващ и Енергизиращ: Ароматът на бял бор резиноид може да бъде освежаващ и енергизиращ, което го прави подходящ за използване в ароматерапевтични смеси за стимулиране на бодростта и концентрацията.

 

4. Антисептичен и Противовъзпалителен Ефект: Някои източници посочват, че бял бор резиноид може да има антисептични и противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни при облекчаване на дихателни проблеми или при ускоряване на процеса на заздравяване на кожата.

 

5. Медитация и Релаксация: Ароматът на бял бор резиноид може да бъде използван по време на медитация или релаксация за постигане на по-дълбоко състояние на умиротворение и съсредоточеност.

 

 

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта

 

 

Опаковка: стъклено шише.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти