Бял Равнец CO2 Екстракт (Achillea millefolium)

Бял Равнец CO2 Екстракт (Achillea millefolium)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

 

Бялият равнец, или Achillea millefolium, е известен със своите множество потенциални ползи и ароматни свойства.

  • Антиинфламаторен и успокояващ: Бялият равнец съдържа флавоноиди и танини, които имат антиинфламаторни и успокояващи свойства. Той се използва традиционно за облекчаване на възпалителни състояния на кожата и слизистите области, както и при други видове възпаления в организма.

  • Кожни грижи: Екстрактът от бял равнец е популярен сред производителите на козметични и кожни продукти. Той се използва в кремове, лосиони и масла за грижа за кожата, тъй като може да помогне при облекчаване на раздразненията, заличаване на петна и подобряване на общия вид на кожата.

  • Подпомагане при менструални болки: В някои случаи, бялият равнец се използва за облекчаване на менструални болки и дисплазии.

 

 

 

Ботаническо (Латиснко) име: Achillea millefolium

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.

 

Аромат: CO2 екстрактът от бял равнец има характерен аромат, който е обичайно описван като сладък, топъл и билков, с леки цветни и землисти нотки. Този аромат е много приятен и релаксиращ, което го прави популярен сред много хора и производители на козметични и ароматични продукти.

 

 

Применение:

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини - базови масла или алкохол.

 

 

Ползи и приложения:

  1. Успокояващ и релаксиращ: Бялият равнец е известен с успокояващите си свойства и се използва традиционно за облекчаване на стрес и напрежение. CO2 екстрактът от бял равнец може да се използва в ароматерапията и козметиката за създаване на релаксиращи продукти.

  2. Антиинфламаторен: Бялият равнец съдържа антиинфламаторни съставки, които могат да помогнат при възпалителни състояния на кожата и тялото.

  3. Антиоксидантен: Този екстракт съдържа антиоксиданти, които помагат на организма в борбата срещу свободните радикали и предпазват клетките от увреждане.

  4. Подпомага кожното здраве: CO2 екстрактът от бял равнец се използва често в козметиката за грижа за кожата поради своите успокояващи и подхранващи свойства. Той може да бъде полезен при облекчаване на раздразнения и уязвима кожа.

  5. Помага при сърдечни проблеми: Някои изследвания са показали, че бялият равнец може да подпомага сърдечното здраве, като намалява кръвното налягане и подобрява циркулацията.

  6. Помага при храносмилането: Бялият равнец се използва традиционно за подпомагане на храносмилането и намаляване на стомашни разстройства, като например газове и възпаление.

  7. Помощ при алергии: Някои хора използват бялия равнец за облекчаване на симптомите на алергии, като алергичен ринит и раздразнения на кожата.

 

Произход: България

 

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

 

Вид: Кремообразна, пастообразна. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

 

Срок на годност: до 3 години

 

34,00 лв. 40,00 лв.
Базова цена:34,00 лв.
Подобни продукти