Бутер масла

Бутер (Butter) - е твърдо, кремообразно растително масло, което започва да се топи, когато попадне върху кожата. Получава се от маслодайни растения.
 
 Видове твърди масла.
 Бутер маслата са два вида:
 
 
 Естествено-пресовани. Свойствата на някои растителни видове позволяват получаването на твърди масла чрез традиционно пресоване без допълнителни технологични процеси и компоненти.
 
 Твърдите масла от естествен произход имат тази консистенция поради своята "огнеупорност" (точка на топене 30-38°). Това се дължи на мястото на произход на суровините, от които се произвежда маслото. Обикновенно това са горещи тропически държави и няма толкова много растения с такива свойства - какао, манго, ший (карите), бабасу и някои други.
 
 В основата си кравето масло  е същото масло, само че от животински произход. Ако се постави на топлина, ще започне да се топи. Това е за по-добро разбиране на структурата и характеристиките на твърдите масла.
 
 
 Изкуствено пресованите масла се получават от растения, чието масло е в течна форма. За да му се придаде твърда консистенция, той се смесва с хидрогенирани растителни масла и растителна каша. Тези масла включват масла: кокос, алое вера, авокадо, кафе, бадем, шам фъстък, портокал, лавандула и други.
 
 
 И двете действат активно и имат благоприятен ефект върху кожата и косата.
колекции
Подреди по