Чубрица - балканска (Satureja montana)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: SM-001

Описание: Балканската чубрица (Satureja montana) наречена още зимна чубрица е вид покритосеменни растения от семейство Устноцветни. Тя е многогодишно тревисто растение с дълги до 30 cm, вдървяващи се в основата стебла. Расте по сухите каменисти склонове, главно източни, на планините, на припек и при наличие на варовик в района. Нарича се още овча чубрица и планинска чубрица, зимна чубрица. Лечебните свойства на етеричното масло от Чубрица са обект на засилен научен интерес. Целебната сила на маслото се крие в неговите мощни антибактериални и антиоксиданти свойства. Ефективно се използва при лечение на вътреболнични инфекции.

Метод: Етерично масло от Балканска чубрица се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл;

Химичен състав: основни елементи са карвакол, танини, парацимол, дипентен, терпени, цимол, оксидаза, тимол, феноли (както ригана и мащерката).

Цвят на маслото: жълто, бледокафяво.

Действие: Лечебните свойства на етеричното масло от Чубрица са обект на засилен научен интерес. Целебната сила на маслото се крие в неговите мощни антибактериални и антиоксиданти свойства. Ефективно се използва при лечение на вътреболнични инфекции.

Натуралното етерично масло от Чубрица се използва за подобряване на храносмилателните процеси и намаляване дискомфорта в корема, стимулиране на апетита и овладяване на различни стомашни неразположения. То насърчава секрецията на стомашни сокове и ензими, които са ключов фактор за доброто храносмилане. Уханното масло от Чубрица е превъзходен лек за отстраняване на газове, мощно оръжие срещу диария, намалява спазмите на стомашно-чревния тракт и унищожава чревните паразити.

Произход на продукта: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

8,50 лв.
Базова цена:8,50 лв.
Подобни продукти