Девесил CO2 екстракт (Levisticum officinale)

Девесил CO2 екстракт (Levisticum officinale)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

 

Девесила е известен също като магданозов корен или градински агнеж, е билково растение с множество ползи за здравето. Ето някои от основните ползи на любистока:

 1. Диуретични свойства: Девесил се използва традиционно като диуретик, т.е. стимулира уринната система и помага за изчистване на бъбреците и мочовите пътища. Това може да помогне за премахване на излишните течности и токсини от организма.

 2. Подпомагане на храносмилането: Девесил се счита за стимулант на храносмилателната система и може да помогне за облекчаване на стомашни разстройства, диспепсия и газове.

 3. Противовъзпалителни свойства: Екстрактите от Девесил съдържат съставки с противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при леки възпаления или болки.

 4. Подпомагане на имунната система: Девесил съдържа витамини, минерали и антиоксиданти, които подпомагат имунната система и могат да помогнат за поддържане на здравето.

 5. Антиоксидантни свойства: Растението съдържа антиоксиданти, които помагат за борба със свободните радикали и предпазват клетките от окислителни увреждания.

 6. Подобряване на кръвообращението: Девесил може да подобри кръвообращението и да помогне за поддържането на здравото състояние на сърцето и кръвоносната система.

 7. Антибактериални свойства: Девесил има антибактериални свойства и може да помогне за борба с някои видове бактерии.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Levisticum officinale

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.


Аромат: Ароматът на CO2 екстракт от девесил е интензивен, топъл, пикантен и сладък, със силни нотки на карамфил и препечени подправки. Този аромат го прави популярен състав в парфюмерията и ароматерапията.

 

Применение:

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Девесилът има разнообразни ползи и приложения:

 1. Антимикробни свойства: Етеричното масло от девесил съдържа съставки, които могат да борят бактерии, вируси и гъбички. Това го прави подходящ за употреба като естествен антисептик.

 2. Аналгетични свойства: Девесилът има способността да облекчава болката при някои състояния, затова се използва в ароматерапията за облекчаване на болки в ставите и мускулите.

 3. Стимулиране на циркулацията: Ароматът на девесил може да стимулира кръвообращението и да помогне за повишаване на енергията и настроението.

 4. Подобряване на дихателната функция: Девесилът се използва в ароматерапията за облекчаване на дихателни проблеми и простудни симптоми.

 5. Козметични приложения: CO2 екстрактът от девесил се добавя в козметични продукти като кремове, масла и лосиони заради своите антисептични свойства и атрактивни ароматни характеристики.

 6. Афродизиак: Ароматът на девесил е известен със своите афродизиакални свойства и може да помогне за стимулиране на сексуалната страст и удоволствие.

Важно е да отбележим, че преди да използвате продукти, съдържащи CO2 екстракт от девесил или етерично масло от девесил, е препоръчително да изпълните предпазни мерки и да се консултирате със здравен специалист или ароматерапевт, особено ако имате специфични здравословни състояния или алергии.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

34,00 лв. 40,00 лв.
Базова цена:34,00 лв.
Подобни продукти