Екстракт от Бръшлян (Hedera helix) 100 мл.

Пропилен гликолов екстракт от бръшлян (Hedera helix) 100 мл.

Пропилен гликолов екстракт от бръшлян (Hedera helix) често се използва в козметиката и продуктите за грижа за кожата заради неговите потенциални противовъзпалителни и овлажняващи свойства.

Пропилен гликолов екстракт от бръшлян (Hedera helix) може да се използва в козметичната и фармацевтичната индустрия поради потенциалните благоприятни свойства на бръшлян. Бръшлянът е обикновено известен със своите антисептични, противовъзпалителни и охлаждащи свойства. В някои случаи се предполага, че би могъл да подпомага заздравяването на кожата и да има благоприятно въздействие при различни кожни проблеми.

Пропилен гликоловият екстракт се използва като съставка във формулировките на козметични продукти, като кремове, лосиони, шампоани или дори парфюми. Той може да бъде добавен за да придаде продуктите хидратиращи, охлаждащи или успокояващи свойства, които са полезни за кожата.

 

Ето няколко начина да използвате Екстракт от Бръшлян:

 
     Грижа за кожата:
         Добавете няколко капки пропилен гликолов екстракт от бръшлян към вашия крем или лосион за лице. Това може да помогне за хидратиране на кожата и омекотяване на нейната текстура.
 
     Грижа за косата:
         Включете екстракт от бръшлян във вашия шампоан или балсам. Може да помогне за укрепване на косата и подобряване на цялостното здраве на скалпа.
 
     Масажно масло:
         Разредете екстракт от бръшлян в базово масло (като масло от жожоба или зехтин) и използвайте за масаж. Това може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на чувството на мускулна умора.
 
     Антицелулитни продукти:
         Включете екстракт от бръшлян в антицелулитни кремове или масла. Приписват му се свойства, които могат да помогнат за намаляване на появата на целулит.
 
     Грижа за ставите:
        Пропиленгликоловия екстракт от бръшлян понякога се използва в продукти за грижа за ставите. Това може да помогне за намаляване на възпалението и облекчаване на болката.
 
 

Действия на Пропилен гликолов екстракт от бръшлян.

1. Антисептично действие: Бръшлянът е известен с антисептичните си свойства, които могат да помогнат при борбата с бактерии и други микроби върху кожата.

2. Противовъзпалително действие: Екстрактът от бръшлян може да има противовъзпалителен ефект, който е полезен за успокояване на раздразнена кожа и за подпомагане на борбата с различни видове възпаления.

3. Охлаждащ ефект: Бръшлянът може да предостави охлаждащ ефект, който може да бъде особено полезен за уморена или раздразнена кожа.

4. Хидратация: Пропилен гликоловият екстракт може да помогне за задържането на влага в кожата, предоставяйки хидратация и поддържайки я мека и еластична.

5. Поддържане на еластичността на кожата: Бръшлянът може да помага в поддържането на еластичността на кожата и предотвратяването на загубата на колаген.

6. Ексфолиация: Пропилен гликоловият екстракт може да предостави ексфолиращ ефект, който помага за премахването на мъртвите клетки от повърхността на кожата и подпомага обновяването на клетките.

 

Опаковка: стъклено шише; алуминиев кен по-поръчка.

 

Състав: пропилей гликол, вода. Разтворимост: вода, глицерин, алкохол

 
 

Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

Молим, не забравяйте, че е препоръчително да извършите тест за чувствителност преди да използвате нов продукт.
 

* Забранено е използването на пропилен-гликол за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на 
пропилен-гликол за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на 
пропилен-гликол за животни.

 

 Срок на годност: до 3 години

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти