Екстракт от Водорасли (Algae - Fucus vesiculosus) 100 мл.

Пропилен гликолов екстракт от  Водорасли (Algae - Fucus vesiculosus) 100 мл.

 

Пропилен гликолов екстракт от  водорасли Fucus vesiculosus (известни също като морски водорасли или макрофит) може да се използва в различни козметични продукти и продукти за грижа за кожата. Ето няколко начина да го използвате:
 
     Грижа за кожата:
         Добавянето на няколко капки пропилен гликолов екстракт от  водорасли към вашия крем за лице или лосион може да помогне за хидратирането на кожата ви и да й осигури някои от полезните микроелементи, открити във водораслите.
 
     Маски за лице:
         Включете екстракт от морски водорасли в домашни маски за лице. Смесете го с други съставки, като глина или мед, за да създадете хидратираща и подхранваща маска.
 
     Грижа за косата:
         Добавянето на няколко капки екстракт от водорасли към вашия шампоан или балсам може да ви помогне да заздравите косата си и да подобрите цялостното й състояние.
 
     Антицелулитни продукти:
         Водораслите Fucus vesiculosus често се използва в антицелулитни продукти. Разредете екстракта в базово маслото и масажирайте проблемните зони.
 
     Грижа за тялото:
         Добавете няколко капки екстракт към вашия лосион или крем за тяло, за да хидратирате кожата си и да подобрите нейната текстура.
 
     Вана с водорасли:
         Добавете няколко капки екстракт от морски водорасли към ваната си. Може да бъде релаксиращо и полезно за кожата.
 
 

Пропилен гликоловият екстракт от водорасли, по-конкретно от вида Fucus vesiculosus, може да бъде включен в различни козметични продукти поради потенциалните му благоприятни свойства за кожата. Fucus vesiculosus, известен още като морски бръшлян, е вид водорасли, който често се използва в козметичната индустрия поради своите богати на хранителни вещества.

 

Характеристики и действия на пропилен гликоловия екстракт от Fucus vesiculosus:

 

1. Хидратация: Водораслите са известни с високото си съдържание на вода, което може да помогне за хидратацията на кожата.

2. Антиоксидантно действие: Тези водорасли съдържат антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със свободните радикали и тъмните петна по кожата.

3. Обогатяване с минерали и витамини: Fucus vesiculosus може да съдържа минерали като йод, калий и витамини, които са полезни за здравето на кожата.

4. Успокояване и противовъзпалително действие: Водораслите са свързвани с успокояващи и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при чувствителна и раздразнена кожа.

5. Стимулиране на обновяването на клетките: Някои изследвания показват, че екстрактът от водорасли може да подпомага процеса на обновяване на клетките в кожата.

6. Поддържане на еластичността на кожата: Водораслите могат да съдържат съединения, които поддържат еластичността и тургора на кожата.

 

Опаковка: стъклено шише; алуминиев кен по-поръчка.

 

Състав: пропилей гликол, вода. Разтворимост: вода, глицерин, алкохол

 
 

Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

Молим, не забравяйте, че е препоръчително да извършите тест за чувствителност преди да използвате нов продукт.
 

* Забранено е използването на пропилен-гликол за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на 
пропилен-гликол за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на 
пропилен-гликол за животни.

 

 Срок на годност: до 3 години

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти