Етерично масло от Бял Равнец (Achillea millefolium) 10 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: AM-001

Белият равнец (Achillea millefolium) е растение, типично за Северното полукълбо на земята.

Познато е с множеството си употреби като лечебна билка. Съцветията му са плоски, съставени от по няколко дребни цветове. Често се използват свежи или изсушени в букети. Белият равнец расте най-добре на ярко слънце и предпочита почви с добри дренажни свойства.

Хората също така наричат белия равнец мъжка билка, тъй като в миналото войниците задължително носели със себе си бял равнец заради свойството му да спира вътрешни и външни кръвоизливи и да успокоява болките. Други смятат белия равнец за женска билка, защото помага при маточни кръвотечения, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея. Белият равнец има кръвопречистваща сила и е идеално средство за детоксикация на организма.

 

Етеричното масло от белия равнец се използва основно в медицината, за производство на лекарства. 

 

Бял равнец се използва традиционно за медицински цели и има разнообразни ползи за здравето. Ето някои от тях:

 1. Профилактика на мигрени: Бял равнец е популярен като естествен метод за превенция и облекчаване на мигрени и силни главоболия.
 2. Противовъзпалителни свойства: Бял равнец съдържа съединения, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в тялото.
 3. Подобряване на имунната система: Различни съставки в белия равнец подпомагат имунната система и укрепват тялото срещу инфекции и болести.
 4. Антиоксидантни свойства: Бял равнец е източник на антиоксиданти, които помагат да се бори със свободните радикали и забавят стареенето на клетките.
 5. Подпомагане на храносмилането: Той се използва традиционно за подпомагане на храносмилането и улесняване на проблеми със стомаха и храносмилателната система.
 6. Успокояване на нервната система: Бял равнец може да помогне при сърдечни проблеми и успокояване на нервите.

 

 

Метод:  Етерично  масло от бял равнец  се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

 

 

Химичен състав: Етеричното масло от бял равнец (Achillea millefolium) се състои от разнообразни химични съединения, които придават на маслото неговите уникални ароматични и лечебни свойства. Ето някои от основните компоненти, които се срещат в етеричното масло от бял равнец:

 1. Цинеол (Eucalyptol): Има приятен аромат и може да помогне за подобряване на дихателната функция и разширяване на бронхите.
 2. Камфор (Camphor): Има стимулиращ и освежаващ ефект върху ума и тялото.
 3. Лимонен (Limonene): Има свеж аромат и може да помогне за повишаване на настроението.
 4. Ацетат геранил (Geranyl acetate): Има цветни и сладки нотки.
 5. Ацетат линалоил (Linalyl acetate): Има леко цветен и плодов аромат.
 6. Борнел (Borneol): Има свеж аромат и може да има успокояващ ефект.
 7. Апигенин (Apigenin): Има антиинфламаторни свойства и може да помогне за намаляване на възпаления в тялото.
 8. Цинков (Azulene): Има син цвят и се смята за един от основните компоненти, които придават на маслото силен антиинфламаторен ефект.
 9. Гермакрен Д, и Хамазулен е основните съставки за маслото, които активно се използват във козметика и медицина.

 

 

Действие: Белият равнец се употребява за много цели. Освен за мехлем за рани и екземи, както и за промиването им за по-бързото зарастване, той се използва и вътрешно във вид на настойки при хемороиди и маточни кръвотечения и ПМС.

Настойките и запарките от билката ускоряват лечението на гастрити, язви на стомаха и дванадесетопръстника и болки на черния дроб. Често се употребяват при малокръвие и туберкулоза на белите дробове, при хипертония и нервни болести, кашлица и астма.  - Източник: https://biomall.bg/bql-ravnec-naj-tachenata-bilka.

 

Етеричното масло от бял равнец (Achillea millefolium), известно със своя характерен аромат и се използва в ароматерапията и козметиката поради своите полезни свойства.

 

Ето някои от предполагаемите ползи и приложения на етеричното масло от бял равнец:

 1. Антиинфламаторни свойства: Маслото се смята за полезно при намаляване на възпалението в тялото и може да помогне при различни видове болести и увреждания.
 2. Облекчаване на мускулни болки: Етеричното масло от бял равнец може да се използва при масажи за облекчаване на напрежението в мускулите и умаляване на мускулните болки.
 3. Подобряване на циркулацията: Маслото може да помогне за стимулиране на кръвообращението и подобряване на циркулацията.
 4. Антибактериални и антисептични свойства: Етеричното масло от бял равнец може да бъде полезно за борба с бактерии и предпазване от инфекции.
 5. Подобряване на кожата: Маслото се използва в козметиката за подобряване на кожата, укрепване на тъканите и облекчаване на раздразнения и възпаления.
 6. Подпомагане на храносмилането: Маслото може да се използва за улесняване на проблеми с храносмилането и угасване на стомашни болки.
 7. Спокойствие и релаксация: Ароматът на маслото може да има успокояващ ефект върху нервната система и да помогне за намаляване на стреса и тревожността.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

 

 

 

24,00 лв.
Базова цена:24,00 лв.
Подобни продукти