Етерично масло от Черен Пипер (Piper Nigrum) 10 ml.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: PN-001

Действия и ползи на етеричното масло от Черен пипер:

 1. Антисептични и антимикробни свойства: Маслото може да се използва за почистване на рани и сърфейсни инфекции на кожата, благодарение на своите антисептични качества.

 2. Стимулиране на циркулацията: Етеричното масло от черен пипер може да се използва за подобряване на кръвообращението и подпомагане на здравето на сърцето.

 3. Релаксация и улеснение на дихателните проблеми: Ароматерапия с черен пипер масло може да помогне при релаксация и облекчаване на дихателни проблеми.

 4. Облекчаване на мускулни болки и напрежение: Разредете маслото в носително масло и го използвайте за масаж на уморени мускули и стави.

 5. Антистрес: Ароматът на черен пипер масло може да помогне при релаксация и намаляване на стреса.

Етеричното масло от черен пипер обикновено се използва след разреждане с носително масло и трябва да се спазват препоръките за безопасно използване на етерични масла.

 

Исторически факт: Пиперът е може би най-популярната кухненска подправка, която може да се намери във всеки дом.
Въпреки това, в Китай, Индия и други култури, той също е бил използван като лечебно средство за тялото и ума в продължение на 4000 години. Това обяснява защо маслото от пипер се е превърнало в съществена част от ароматерапията.
Интензивно затоплящата и стимулираща енергия на органичното масло от черен пипер може да бъде полезна при много заболявания.

Международната асоциация за аромати IFRA забранява използването на етерично масло от пипер в козметиката за устни и устна. Останалото не налага ограничения.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Черен пипер се получава чрез парна дестилация от не напълно узрелите плодове на пиперния храст.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Свойства, използване на етерично масло от Черен пипер:

Доказано че етеричното масло от Черният пипер има и затоплящ ефект, ускорява притока на кръв и тонизира нервната система. Маслото не съдържа потенциално опасни ароматни компоненти, които често дразнят кожата. За разлика от това етеричното масло от черен пипер съдържа до 30% бета-кариофилен, който успокоява кожата, намалява болезнеността и повишава нивото на кожните ендорфини.

1. Противовъзпалително, антиконвулсивно, затоплящо.

Маслото помага да се отървете от болезнени усещания с различна тежест.

Ефективността се отбелязва при болки в мускулите, ревматизъм, навяхвания, артрит и тендинит.

2. Подобряване на храносмилането. Черния пипер може да помогне за облекчаване на метеоризъм, диария и запек. Стимулира се производството на солна киселина, която е необходима за пълното смилане на храната. Синдромът на раздразнените черва и други заболявания на храносмилателния тракт се лекуват с помощта на масло.
Намаляване на нивата на холестерола в организма. Това свойство е потвърдено от съответните изследвания. Изразените понижаващи липидите свойства на етеричното масло от черен пипер ви позволяват да пречистите кръвта от вредния холестерол.


3. Антивирусно действие. Благодарение на използването на масло от черен пипер има отрицателен ефект върху Staphylococcus aureus и способността на бактериите да унищожават червените кръвни клетки е значително намалена.
Нормализиране на кръвообращението, стимулиране на производството на жлъчка и слуз. Тези свойства се проявяват при вътрешна употреба на етер, засилена с използването на комплекс от масла - канела и черен пипер.

4. Лекарството е ефективно при хипотермия и измръзване.


Антиоксидантни и противоракови ефекти. По-голямата част от веществата, които съставляват продукта, предотвратяват разпространението на злокачествени ракови клетки. Тази способност е най-силно изразена при пиперина, който е основната активна съставка в черния пипер.


5. Премахване на безпокойството и глада за никотин. Маслото се препоръчва за тези, които се опитват да се сбогуват с такъв лош навик като тютюнопушенето. Естерните пари помагат за намаляване на глада за цигари.


6. Пречистване на тялото. Пиперът насърчава повишеното отделяне на пот и има диуретичен ефект, така че тялото по-бързо се освобождава от токсините. В допълнение, вероятността от оток и възпаление е значително намалена, а кръвното налягане намалява. Маслото от черен пипер може да се използва при махмурлук.


7. Стимулиране на апетита. При вдишване на парите продуктът помага за възстановяване на рефлекса на гълтане, нарушен от неврологично заболяване.


8. Антимикробно, антибактериално, противогъбично действие. Благодарение на това свойство на маслото може да се използва като консервант, предотвратяващ развалянето на храната.


9. Имуностимулиращо действие.

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Черен пипер:

 1. Β-Кариофилен (Beta-Caryophyllene): Този терпен е общо срещан в масла и може да има антиинфламаторни и антиоксидантни свойства.

 2. Α-Пинен (Alpha-Pinene): Пиненът е общо срещан терпен, който може да има антисептични и антинфламаторни свойства.

 3. Лимонен (Limonene): Лимоненът придава на маслото свежест и се среща и в други цитрусови масла.

 4. Σитрал (Citral): Този състав допринася за цитрусовия аромат на маслото.

 5. Σитронела (Citronellal): Ситронелата придава на маслото цитрусов аромат и се среща и в други етерични масла.

 6. Ρинен (Rhine): Риненът е една от основните съставки на маслото и има характерния аромат на черен пипер.

 7. Α-Терпинен (Alpha-Terpineol): Този терпен може да има антисептични свойства.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Черен пипер:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Срок на годност: до 5 години

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

6,80 лв. 8,00 лв.
Базова цена:6,80 лв.
Подобни продукти